vrijdag, 02 september 2016 08:54

Sloopwerkzaamheden voor Hoekse Lijn bij station

Schiedam - In verband met de aanleg van de Hoekse Lijn worden er de komende tijd weer werkzaamheden uitgevoerd aan het metroviaduct tussen Johan Braakensiekstraat en station Schiedam Centrum. Het gaat om het slopen van de rand van het viaduct van het uitloopspoor en het plaatsen van vier liggers in de nachtelijke uren voor het nieuwe deel van het metroviaduct voor de Hoekse Lijn.

Slopen metroviaduct uitloopspoor

De komende periode wordt een rand aan de bovenkant van het uitsloopspoor gesloopt. Dat gebeurt aan de zijde van de A20. Ook wordt de het gele trapportaal aan het einde van het uitloopspoor verwijderd.

Data en werktijden sloop rand uitloopspoor

Het slopen van de rand van het viaduct vindt plaats vanaf week 36 tot en met week 47 (5 september 2016 tot en met 25 november 2016). Het werk begint aan de zijde van de ’s-Gravelandseweg en verplaatst zich dan in de richting de Parkweg. Er wordt op vier locaties afwisselend gewerkt langs het uitloopspoor.
Het hekwerk verwijderen en de betonnen trap slopen vindt plaats in week 42 (17 - 21 oktober 2016).
De werktijden voor de sloop zijn van 07.00 uur tot 16.00 uur.

Plaatsen liggers viaduct

De liggers worden geplaatst op het werkterrein achter de brandweerkazerne. Het werk gebeurt in de nacht, omdat het transport van de liggers over de weg alleen in de nachtelijke uren mag plaatsvinden. Het plaatsen van de liggers geschiedt met een hydraulische kraan. Datum en werktijd plaatsen liggers Het werk vindt plaats in de nacht van:
Maandag 5 op dinsdag 6 september 2016 van 22.00 uur tot 06.00 uur.

Maatregelen ‘s Gravelandseweg

Voor het transport van de liggers, moeten we verkeermaatregelen treffen. Op de ’s-Gravelandseweg worden op de middenberm rijplaten gelegd en er worden enkele
verkeersborden verwijderd om de inrit naar het bouwterrein toegankelijk te maken. Tijdens het achteruit inrijden van het terrein zijn verkeersregelaars aanwezig die het verkeer in twee richtingen begeleiden.

Sloopwerkzaamheden voor Hoekse Lijn bij station

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws