donderdag, 08 oktober 2015 08:57

Smart Lab in Schiedam op Hoogstraat 85

Het is steeds gemakkelijker zelf data over de stad, school of buurt te verzamelen. Dat kan met smartphones en slimme horloges of – goedkoper en spannender - met zelfgebouwde sensoren.

De technologische mogelijkheden maken zelf meten toegankelijker, waardoor u meer te weten kunt komen over uw eigen stad of woonwijk. Maar alleen meten is niet genoeg. Het analyseren en interpreteren van deze data is minstens zo belangrijk. Gegevens kunnen leiden tot nieuwe verbanden en inzichten waardoor het makkelijker wordt om onze leefomgeving schoner, gezonder en leuker te maken. De gemeente Schiedam is zich bewust van deze ontwikkelingen en is tegelijkertijd zoekend hoe en of zij een rol moet/kan spelen in deze ontwikkelingen. "Wij hechten veel waarde aan participatie, wat blijkt uit onder andere initiatieven als ‘Schiedams Doen’ en het themajaar 2016 ‘Schiedammers maken’. En wij willen dan ook graag met u experimenteren. Met Smart Lab willen we onderzoeken wat er in de stad leeft, welke onderwerpen belangrijk zijn en waar inzet van nieuwe technologie, in de meest brede zin, een rol kan spelen. Met als doel een slimmer Schiedam, voor en door inwoners." aldus de gemeente Schiedam op haar website.

Denk mee met Smart Lab

"We nodigen u graag uit op 5 november van 19.30 uur tot 21.30 uur op de Hoogstraat 85 in Schiedam. Tijdens deze bijeenkomst lichten we de achtergronden toe en laten we voorbeelden van andere gemeenten zien. En daarna zijn we vooral geïnteresseerd in uw ideeën over een slimmer Schiedam. Wat zou u willen meten? Hoe doen we dat het beste en hoe gebruiken we die zelf vergaarde kennis vervolgens om de stad gezonder of leuker te maken? Doet u mee?
Als er voldoende interesse is, wil de gemeente Schiedam graag helpen bij experimenten. Het zijn de mensen in de stad die een stad slim, leefbaar en duurzaam maken. In Schiedam zoeken we actief naar verbindingen en ontmoetingen. Gericht op doen en maken: SchiedamsDoen en Schiedammers maken."

Meld u vanaf 8 oktober aan voor de bijeenkomst via http://www.meetup.com/Lab-Schiedam/events/225628384/

Smart Lab in Schiedam op Hoogstraat 85

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws