dinsdag, 21 maart 2017 20:49

Sociaal plan Glasfabriek, staking ten einde

nieuwe stadsblad

Schiedam - Na 8 dagen staken hebben de vakbonden een akkoord bereikt over ontslagvergoeding voor de ruim 230 werknemers van de glasfabriek.

De werknemers legden het werk neer nadat de directie van Owens Illinois bekend maakte om de vestiging in hartje Schiedam te sluiten. De productie van vooral flessen wordt verplaatst naar Polen en Duitsland. Volgens de leiding van OI is deze Schiedamse vestiging niet langer rendabel met oude ovens en productietechnieken. Bovendien met overproductie op de glasmarkt.

In augustus gaat de poort dicht aan de Buitenhavenweg waar ruim een week de gezamenlijke vakbonden actie voerden. Met spandoeken en maandag met een rookgordijn. De ovens bleven branden maar geen productie meer. Volgens de vakbonden heeft de staking gewerkt als drukmiddel op de directie van OI. Maandag bereikte de stakers overeenstemming over een ruimere ontslagvergoeding. Een woordvoerder van de FNV maakte zich vooral kwaad over 'de eigen bijdrage voor (om)scholing' die OI voorstelde. 'Ontslagen en daar zelf aan meebetalen' sneerde de stakingleider. Met een hogere en ruimere ontslagvergoeding is de staking ten einde.


Sociaal plan Glasfabriek, staking ten einde

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws