maandag, 04 september 2017 20:10

Softbal Schiedam maatje te klein voor Red Lions

waterwegsport

Schiedam - Het softbalteam van SV&HV Schiedam was zaterdag geen partij voor het op de 2e plaats staande Red Lions. Na 7 innings was de eindstand 2-12 in het voordeel van de uit Rijswijk afkomstige tegenstander.

De al het hele seizoen prima gooiende pitcher Maaike Jansen had het deze keer erg moeilijk tegen de sterke slagploeg van Red Lions. Een flink aantal honkslagen en een paar Schiedamse veldfouten hielpen ‘rode leeuwinnen’ in twee innings naar een riante 0-7 voorsprong. Daarna wist reliever Irene Korpel de Rijswijkse ploeg aardig af te stoppen. In de resterende 5 innings scoorde Red Lions nog ‘maar’ vijf keer.

Aanvallend produceerde Schiedam slechts 3 honkslagen. In de eerste inning lukte het Brigitte Zagwijn om op de honken te komen met een infieldhit. Pas in de 4e inning kwamen de overige honkslagen van de Schiedamse knuppels. Irene Korpel haalde flink uit met een double, waarna zij door de jarige Daphne Möring een honk verder werd geslagen na een fout van de Rijswijkse verdediging. Vervolgens sloeg Chantal Möring de derde en laatste honkslag van Schiedam, waarop Irene Korpel het eerste punt kon scoren. Cheyenne Buurman bracht daarna Daphne Möring binnen.

“Door teveel noodzakelijke omzettingen in de line up waren we vandaag zowel verdedigend als aanvallend veel te zwak”, aldus coach Will Oosterveer.
Maandagavond 11 september speelt Schiedam een uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper Birds. Drie dagen later op donderdag 14 september ontvangt Schiedam op Sportpark Bijdorp tegenstander Spikes, aanvang 19.30 uur.

Softbal Schiedam maatje te klein voor Red Lions

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws