zondag, 09 juli 2017 01:06

Softbaldames SV&HV Schiedam winnen ruim van Blue Birds

waterwegsport Delft – Het softbalteam van Schiedam heeft vrijdagavond ruim gewonnen van Blue Birds. Na 7 innings stond er een eindstand op het scorebord van 7-17.

Lang zag het er naar uit dat het voor de Schiedammers een lastige avond zou worden. Na 4 innings stond Schiedam nog achter met 5-4, een inning later werd het 7-7. Maar in de 6e inning ging de slagploeg van coach Will Oosterveer helemaal los. Door honkslagen van Shannon de Groot, Monique Zagwijn, Sandy Barto, Chantal Möring en Savannah Cloudt liep Schiedam uit naar 7-15. In de laatste slagbeurt werd het zelfs nog 7-17.

Verdedigend speelde Schiedam solide, ondanks de 3 veldfoutjes. Vermeldenswaard is de “double play” van Michella Harte en Shannon de Groot, en de “running catch” in het linksveld van Anita van Leeuwen.
Voor Schiedam gooide pitcher Maaike Jansen de hele wedstrijd. Uit haar cijfers, 4x 3-slag, 2x 4-wijd en 7 honkslagen tegen, blijkt dat zij wederom een prima partij gooide. Als zij zich zo door blijft ontwikkelen, zal Schiedam in de toekomst nog veel plezier aan haar kunnen beleven.

Michella Harte en Cheyenne Buurman sloegen voor Schiedam een triple. Midvelder Sandy Barto had aan slag ook een hele goede avond met 3 hits, waaronder twee doubles.
Zaterdag 15 juli speelt Schiedam de laatste thuiswedstrijd vóór de vakantiestop tegen Saints in Sportpark Bijdorp. Aanvang 15.30 uur.
Softbaldames SV&HV Schiedam winnen ruim van Blue Birds

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws