woensdag, 17 augustus 2016 22:38

Soos Blauwhuis gaat alle Schiedamse activiteiten overnemen van ANBO Schiedam

Schiedam - De nieuw opgerichte Soos Blauwhuis gaat alle Schiedamse activiteiten overnemen van ANBO Schiedam. ANBO Schiedam heeft 70 jaar in Schiedam bestaan en altijd de belangen van de senioren behartigd vanuit het onderkomen aan de Lange Nieuwstraat 181-2.

ANBO Nederland wil tegenwoordig alleen nog maar landelijk de belangen van de senioren behartigen en gaat overal de plaatselijke activiteiten overdragen. Soos Blauwhuis is opgericht in goed overleg met de landelijke ANBO. De Soos dankt haar naam aan het onderkomen: Het in 1765 gebouwde Vrouwen-Verbeterhuis of Blauwhuis  aan de Lange Nieuwstraat.

Het dagelijks bestuur wordt uitgeoefend door:
Andre van Riel voorzitter en beheerder van het gebouw.
Cor Heukels vice voorzitter en penningmeester.
Joke Ballijns secretaris en organisator van activiteiten.

Soos Blauwhuis zal alle activiteiten zoals bewegen- gelegenheid geven voor postzegelverzamelaars-biljarten- zwemmen- kaarten- creativiteitten- koersbal- maandelijks een themadag met maaltijd- Service Team - het roze café- het uitgeven van een maandblad - allemaal voor de 50 plusser voortzetten en uitbouwen.

Dit alles in samenwerking met andere organisaties die voor dezelfde doelgroep actief zijn zoals de samenwerkende ouderenbonden en Senioren Welzijn.

Iedereen boven de 50 jaar kan lid worden van Soos Blauwhuis voor € 20,- per jaar. Wordt men nu lid dan hoeft voor 2016 geen contributie te worden betaald

 

Soos Blauwhuis gaat alle Schiedamse activiteiten overnemen van ANBO Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws