maandag, 12 december 2016 21:57

Sophie van Winden over Romeo en Julia

Schiedam - In 2016 is William Shakespeare 400 jaar dood. Naar aanleiding hiervan is in de Bibliotheek Schiedam in samenwerking met het gloednieuwe Schiedamse stadsgezelschap De Stokerij, een serie van acht toneelstukken van Shakespeare behandeld in colleges met acteurs die zelf in het te bespreken stuk gespeeld hebben, of er dit seizoen in spelen.

Woensdag 21 december behandelt actrice Sophie van Winden het laatste Shakespearecollege van dit jaar. Romeo en Julia is een tragedie over de onmogelijke liefde van Juliet Capulet en Romeo Montague, twee jongelingen uit elkaar vijandig gezinde families. Vanaf de eerste opvoering onverminderd populair gebleven bij het publiek doordat het gaat over een onderwerp van blijvend belang: romantische liefde.

Sophie van Winden kennen de meeste mensen door haar hoofdrol in het tweede seizoen van 'Heer en Meester'. In haar beginjaren werkte Sophie bij het Noord Nederlands Toneel in Groningen. Ze brak door met de film Leef! Voor deze rol ontving zij het Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Van 2008 - 2012 was Sophie vast verbonden aan het Nationale Toneel Den Haag, waar ze o.a. Julia speelde in Romeo en Julia. Op dit moment is zij een freelance actrice en speelt ze naast het theater in verschillende films en televisieseries, waaronder De ontmaskering van de vastgoedfraude, Dokter Deen en Overspel II.

De avond start om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn aan de deur van de Bibliotheek in de Korenbeurs te koop en kosten €10,-. Reserveren is ook mogelijk. Bel 010 714 63 00 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Sophie van Winden over Romeo en Julia

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws