dinsdag, 23 september 2014 15:45

SouthBeach geslaagd: 1500 deelnemers

Het sportspektakel SouthBeach mag als geslaagd worden beschouwd met zo'n 1.500 sportieve deelnemers.

PopUpTv was bij de start van start van SouthBeach en had een gesprek met onder andere Olga -Nederland-in-Beweging- Commandeur.

Op zaterdag 20 september j.l. is de eerste editie van South Beach afgesloten. Wethouder Sport Nathalie Gouweleeuw heeft de aftrap verricht voor een beachsoccerwedstrijd tussen oud professionals en een team van HBSS.

Een week lang zijn in opdracht van de gemeente Schiedam verschillende sportieve activiteiten aangeboden voor jong en oud op een speciaal aangelegd beachveld aan de Maasboulevard.

Aan de afsluitende beachsoccerwedstrijd deden onder andere mee: artiest Yes-R, Michael Mols, Peter Houtman, Roël Liefden en Maarten Atmodikoro. De oud profvoetballers namen het op tegen een lokaal team van de Schiedamse voetbalvereniging HBSS. Na een sportieve strijd hebben de bekende spelers de wedstrijd uiteindelijk met 5-3 winnend afgesloten. Na afloop van de wedstrijd heeft artiest Yes-R nog opgetreden voor het aanwezige publiek.

De gemeente Schiedam heeft als doel om zoveel mogelijk Schiedammers aan het bewegen te krijgen. In de wijk Zuid zal in samenwerking met bewoners en actieve samenwerkingspartners op zoek worden gegaan naar de juiste manier om dit te gaan realiseren. Zo is inmiddels het schoolplein van de wijkschool de Gorzen omgevormd tot Schoolplein14 en zijn er ontwikkelingen in de richting van een Wijksportvereniging. Binnen zo'n vereniging ligt de nadruk op structureel bewegen en/of trainen in de eigen wijk.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws