dinsdag, 09 februari 2016 08:24

Spaanse Studenten maken Schiedam nog slimmer

Spaanse studenten van de masteropleiding ‘Smart Cities’ waren vorige week in Schiedam om slimme oplossingen te bedenken voor Schiedamse onderzoeksonderwerpen. De elf studenten hebben een druk programma doorlopen. Na verder onderzoek worden de resultaten in september verwacht.

De gemeente Schiedam is een samenwerkingsverband aangegaan met de Universiteit van Girona (Spanje). Deze universiteit heeft als enige in Europa een masteropleiding "Smart Cities". De studenten doen onderzoek naar verschillende Schiedamse onderwerpen om te bekijken of digitale of technologische oplossingen daarbij kunnen helpen.

Schiedamse onderwerpen

De onderzoeksonderwerpen zijn;
een energieneutrale binnenstad
hoe met behulp van big data parkeerproblemen opgelost kunnen worden
hoe de gescheiden afvalinzameling in flats te verbeteren
hoe digitale middelen in te zetten om meer bezoekers naar het Beatrixpark en andere stadsparken te trekken.

Studenten maken kennis met Schiedam

Misschien bent u ze wel tegengekomen in de stad, want onder begeleiding van ambtenaren maakten de verschillende studenten onder meer een rondrit op de vuilniswagen en een fietstocht in de Spaanse Polder. Hier bezochten ze verschillende bedrijven en brachten een bezoek aan het wijkcentrum Oost. Ook gingen ze met leerlingen van de Peperklip in gesprek over een mogelijke herinrichting van het Van 't Hoffplein en deed een enthousiaste student zelfs een hardloopsessie door het Beatrixpark. Daarnaast brachten ze nog een bezoek aan het Jenever- en het Stedelijk museum. In het Wennekerpand bezochten ze een avond masterclass Smart Cities. De elf studenten en drie docenten van de Universiteit van Girona hebben Schiedam de afgelopen week goed leren kennen!

Spaanse Studenten maken Schiedam nog slimmer

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws