maandag, 11 april 2016 20:45

Sparta kampioen en naar Eredivisie

waterwegsport

Rotterdam – Sparta Rotterdam is vanavond kampioen van de Jupiler League geworden. Na een overwinning van 3-1 is het onbereikbaar geworden voor de concurrenten.

Zoals vaker begon Sparta zeer gretig aan het duel. In tegenstelling tot het duel van afgelopen vrijdag kwam het nu wel op een snelle voorsprong. Loris Brogno wist van dichtbij de bal in het dak van het doel te schieten. Een minuut later kreeg hij zelfs de kans op de wedstrijd al op slot te zetten, echter stuitte zijn inzet op keeper Onana. Jong Ajax, met onder andere Van de Beek, Sinkgraven, Zivkovic en Fischer in de gelederen, kon hier niets tegenover stellen en was alleen even gevaarlijk via een vrije trap van Owusu. Sparta dat vroeg druk zette op de verdediging van de Amsterdammers kreeg alleen nog een grote kans, maar Roland Bergkamp wist de bal niet achter de doellijn te schieten.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Een gretig Sparta dat, in tegenstelling tot de eerste helft, nu werd opgezweept door het publiek, op jacht ging na de 2-0. Zo wisten Roland Bergkamp en Loris Brogno niet te scoren. Een doelpunt viel echter aan de andere kant. Daley Sinkgraven wist in de 73ste minuut vanaf 25 meter de bal achter Roy Kortsmit te plaatsen.

Sparta leek even van slag, maar wist zich snel te herpakken. Met vlot combinatievoetbal werd de jacht op de 2-1 ingezet. Na een vrije trap van Ryan Sanusi op de lat wist Thomas Verhaar de rebound in de hoek te plaatsen. Keeper Onana wist deze te keren waarna Michel Breuer de 2-1 scoorde. De spanning was volledig weg, zeker nadat een minuut later invaller Sherjill Mac-Donald de 3-1 maakte, waarna het Kasteel ontplofte en het feest gevierd kon worden.

Opstelling Sparta:

Roy Kortsmit, Denzel Dumfries, Kenneth Dougall, Ryan Sanusi, Michel Breuer, Rick van Drongelen, Thomas Verhaar, Mart Dijkstra, Roland Bergkamp, Paco van Moorsel en Loris Brogno (82 Sherjill Mac-Donald)

Sparta kampioen en naar Eredivisie

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws