dinsdag, 08 december 2015 15:37

Spectaculaire vuurshow bij opening Winterlicht

Vuurartiest Marc Geraads opent aankomende donderdag 10 december om 17.45 uur met een spectaculaire vuurshow de vierde editie van lichtkunstfestival Winterlicht. Dit vindt plaats in het Schiedamse Julianapark. Met vuur, hoepels en brandende letters zet Geraads het thema van dit jaar ‘Liduina, devotie en visioenen’ in de schijnwerpers. De show completeert het officiële openingswoord van wethouder Marcel Houtkamp.

Voorafgaand aan de opening wordt ook de nabijgelegen Liduinastraat in een bijzondere verlichting gezet door kunstenares Yvon Koopman. Om 17.30 uur start een optocht van lampionnen en dans van de Liduinastraat (Frankeland) en brengt het licht naar het Julianapark. Aansluiten mag!

Na de opening kunnen bezoekers de twintig speciaal voor Winterlicht gemaakte lichtkunstwerken en installaties bekijken, verspreid door het park. Voor extra uitleg start iedere avond om 20.00 uur een rondleiding langs de werken. Een groot deel van de kunstenaars is bovendien zelf aanwezig.

Programmering

In de centrale koepel van het park is daarnaast elke avond een programma van muzikanten, lichtorkesten en dj’s, met Wereldmuziekfestival Verueño samengesteld. Er zijn bij het thema passende maaltijden en op donderdag is er een Liduinasnack, gemaakt door het Lentizcollege. Het gehele programma is te bekijken op www.winterlicht.nl

Ook in de stad zijn deze week twee Winterlicht-kunstwerken te zien. Schiedamse kunstenaar Aldo Hoeben maakte samen met leerlingen van het Lentizcollege een enorm kunstwerk van LED-licht, te aanschouwen vanaf de snelweg A20. De installatie van de Amsterdamse kunstenaar Paul Baartmans schijnt de hele maand vanaf de hoogste verdieping van het gemeentekantoor aan het Stadserf in Schiedam.

Praktische informatie

Lichtkunstfestival Winterlicht is gratis toegankelijk vanaf de hoofdingang aan de Burgemeester Knappertlaan, waar de bezoekers een plattegrond en programma krijgen. De opening vindt plaats op donderdag 10 december om 17.45 uur bij de hoofdingang.

Winterlicht is een tweejaarlijks festival en is mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, De Groot Fonds, Gemeente Schiedam, Gemeenschapsfonds Schiedam, VSB fonds, DeltaPORT Donatiefonds, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en Verueño.

Spectaculaire vuurshow bij opening Winterlicht

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws