maandag, 31 oktober 2016 08:43

Speel mee in een heuse videoclip!

Schiedam - Op woensdag 9 november worden er twee superleuke videoclip workshops voor kinderen van 4 tot 7 jaar gegeven in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 te Schiedam. De workshops zijn van 13.30 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 16.00 uur.

In deze workshop worden de kinderen uitgelegd hoe een videoclip gemaakt wordt. Eerst krijgen ze een filmpje van Pim & Pom en het Straatkattenlied uit de film 'Het Grote Avontuur' van Pim & Pom te zien. Dan oefenen en spelen ze met foamboard poppen de scene uit het Straatkattenlied na voor een 'greenscreen' (groene achterwand). Daarna wordt het met een videocamera opgenomen. De animatie uit de film wordt daarna het ware over de 'greenscreen' gemonteerd en zo lijkt het alsof de kinderen meespelen in de clip. Na een (snelle) montage en korte pauze met filmpjes krijgen ze direct het resultaat te zien op 'het grote doek'.

De workshop wordt gegeven door Rianne van Duin, die speciaal deze kleuterworkshop ontwikkelde voor Cinekid Festival 2013.

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Meld je dus snel aan voor één van deze twee workshops via het agendapunt op www.debibliotheekschiedam.nl. Er is plaats voor maximaal 20 kinderen per workshop. VOL=VOL.

Speel mee in een heuse videoclip!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws