zaterdag, 07 oktober 2017 09:52

Speeldag voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen

nieuwe stadsblad

Schiedam - In het voorjaar van 2018 is voor het eerst in Schiedam de SpeelDagHB georganiseerd, een middag vol spelletjes en leuke workshops voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 en hun ouders.

In 2016 werd de SpeelDagHB voor het eerst gehouden in Amersfoort. Marjolijn Peters en Nina Frerichs, beiden moeder van hoogbegaafde kinderen, liepen tegen het gebrek van gelijkgestemden aan voor hun kinderen en besloten om deze reden, zelf een middag vol spelletjes en leuke workshops te organiseren. Deze allereerste SpeelDagHB werd zo enthousiast ontvangen door kinderen en ouders, dat een vervolg onvermijdelijk was.
Inmiddels is de SpeelDagHB te vinden in verschillende steden, waaronder in het voorjaar van 2018 op het Stedelijk Gymnasium, waarbij het organisatorische team is uitgebreid met hoogbegaafdheids-expert Marion van Kapel van Iqoke.

De SpeelDagHB kenmerkt zich door een zeer gevarieerd programma aan te bieden voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders. De dag staat bol van activiteiten, informatie, ervaring, uitwisseling, experimenteren en beleven.

Kinderen kunnen uitleg krijgen over verschillende uitdagende bordspellen, er zijn workshops rondom HSP, filosofie, denksleutels, beelddenken en studievaardigheden maar ook kan men bij verschillende inloop-activiteiten aanhaken. Voor creatievelingen is genoeg te doen en ook de jongere kinderen worden niet vergeten; zo zal er een speeltheater zijn en kunnen er toffe knikkerbanen gebouwd worden. Coöperatieve spellen en activiteiten maken eveneens deel uit van het programma. Heb je even een moment rust nodig? Geen probleem, er is ook een stilte-lokaal.

Let op! Er zijn beperkt kaartjes te koop, vol is dus echt vol.

Aanmelden kan via www.speeldaghb.nl

Entree: 5 Euro (bij vooraf aanmelden!)

Entree aan de deur: 7,50 Euro

Ouders en kinderen onder de 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Mail bij vragen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Speeldag voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws