maandag, 26 juni 2017 09:23

Spetterend openingsfeest Lange Haven op 8 juli

Schiedam - Met een waanzinnig waterfonteinenspektakel, spannende trails over het water, foodtrucks en een dj wordt de officiële opening van de Lange Haven met alle Schiedammers gevierd op zaterdag 8 juli, tussen 12.00 en 23.30 uur.

Voor kinderen die van water en spelen houden, zijn er de Kids Waterspelen van 12.00 tot 18.00 uur tussen de Appelmarktbrug en Beursbrug. Hun vakantie begint 8 juli met twee spannende trails. Waaghalzen kunnen met de touwbrug over het water klauteren of met de behendigheidstrail naar de overkant gaan. Snelheid en een goede balans zijn hierbij alles bepalend.

Voor diegenen die liever ín het water spelen, zijn er radarbootjes. Deze beweeg je met je eigen handen terwijl je erin zit. Er zijn ook een paar bootjes voor volwassenen beschikbaar. Om 15.00 uur is er een snelheidsrace. En wie over water wil lopen pakt één van de drijfballen.

Officiële opening Lange Haven en onthulling ontwerp Taanbrug
Burgemeester Lamers opent de Lange Haven op zaterdag 8 juli om 19.30 uur en onthult gelijktijdig het ontwerp van de Taanbrug op ludieke wijze. Belangrijk onderdeel van het vernieuwen van de Lange Haven, is de aanleg van deze nieuwe brug. De Taanbrug is vanaf de Koemarktbrug zichtbaar, waardoor de beleving van een historische haven wordt versterkt. De brug maakt de haven toegankelijker voor wandelaars en fietsers. Ook vormt deze een directe verbinding met de Hoogstraat.

Foto-expositie Lange Haven
In de Havenkerk is een foto-expositie over de werkzaamheden aan de Lange Haven te zien. Fotograaf Jan van der Ploeg heeft met zijn camera de werkzaamheden op de voet gevolgd. De expositie is vanaf 12 uur tot in de avonduren te bezoeken.

Waterfonteinenspektakel
Lekker eten en drinken bij verschillende foodtrucks aan het water, straattheater, live muziek en een dj op het bordes van de Havenkerk. Dat is het avondprogramma vanaf 18.00 uur tussen de Taanbrug en Appelmarktbrug. Daarna kunnen bezoekers dansend genieten tot de spectaculaire opening om 22.30 uur. Dan start een drijvend muzikaal schouwspel van waterfonteinen. Vuur en licht vormen samen een adembenemende show. Na de openingsshow draait de dj nog lekker door tot 23.30 uur.
Spetterend openingsfeest Lange Haven op 8 juli

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws