woensdag, 11 maart 2015 11:50

Spetterende show Trommelvuur in Grounds Rotterdam

Drie vrienden, zes handen, dertig vingers, drie deuren en nog véél meer. Ze slaan, roffelen, vegen, zwiepen, beuken en bezemen. Wie is de snelste, de slimste? Wie durft het langst stil te zijn? Ritmes vliegen je om de oren en bekkens tollen rond. Deuren maken muziek en stokken zingen. Een concert waar je ogen en oren tekort komt!

Trommelvuur is een concert en een voorstelling in één, waarbij het decor niet alleen leuk is om te zien, maar ook om naar te luisteren. Het idee achter Trommelvuur is dat het leven ritme is, van het kloppen van je hart tot het slaan met deuren, en dat elk geluid muziek kan zijn.

Frederike Berntsen in De Telegraaf van 15 oktober 2009: "Klepper, klepper, kloink, beng! De zaal is pikdonker en op het podium staan drie dichte deuren waarvan de klinken ritmisch op en neer gaan. Dan gaat er voorzichtig een open, een andere volgt, en meteen slaan ze weer dicht. In Trommelvuur, de nieuwste productie van de jeugdconcertenorganisatie Oorkaan, staat het ritme centraal en wordt duidelijk dat er helemaal geen geijkt instrumentarium nodig is om muziek te kunnen maken."

"De sleutel tot het succes van de voorstelling zit hem in de spanning die het trio opbouwt in korte, sketch-achtige slagwerkstukken. Waarbij je het woord 'slagwerk' ruim moet opvatten. [...] Wie de gezichten van de kinderen in de zaal bekijkt bij het slotstuk, waarbij bekkens worden gebruikt als draaitollen, weet dat Trommelvuur zonder meer een geslaagde belevenis is." (Slagwerkwereld, 16 oktober 2009)

Trommelvuur is op 13 september 2009 in première gegaan in Het Concertgebouw Amsterdam en toert sindsdien met veel succes door Nederland.

Trommelvuur komt tot stand dankzij ondersteuning van het VSBfonds.

YouTube trailer: https://www.youtube.com/watch?v=H0fQPB7RFsc

Datum: zondag 15 maart
Locatie: Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Aanvang: 15:00 uur
Entree: €7,50

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws