zaterdag, 14 februari 2015 21:55

Spieringshoek landelijk in het nieuws met Eftelingmuziek

RTL Nieuws, NOS op 3, Spitsnieuws en Powned, allemaal berichten ze over de Schiedamse Scholengemeenschap Spieringshoek die met 'Eftelingmuziek' hangjongeren wist te verjagen. "Ze roken, blowen, maken lawaai en vertrappen lege energydrankjes op de grond: hangjongeren zijn een doorn in het oog van veel mensen. Een scholengemeenschap in Schiedam was de hangjongeren zat." Schrijft NOS op 3. "Om de jongeren weg te jagen besloten ze klassieke muziek te gaan draaien op het schoolplein:

Dat werkte maar gedeeltelijk. Volgens mij was het een conciƫrge die op het lumineuze idee kwam om muziek van de efteling te draaien." aldus Rob van Oevelen, Rector van de school.

En dat werkte: hangjongeren namen massaal de benen bij het horen van liedjes als Monsieur Cannibale en Carnaval festival. Ze zoeken nu andere plekken om te hangen. Rector Rob van Oevelen is zeer tevreden: "Het is een creatieve en toch wel vriendelijke manier om ervoor te zorgen dat het allemaal netjes blijft."

"Toen het apparaat een keer stuk was, kwamen de hangjongeren weer terug. We kregen toen allemaal verzoeken van buurtbewoners om het muziekje 's avonds en 's nachts weer te draaien."

 

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws