zondag, 08 november 2015 23:11

Spirit dames boeken knappe uitoverwinning

waterwegsport

Spirit heeft het succes van vorige week een goed vervolg kunnen geven. De hockeydames wonnen opnieuw, dit keer werd Alphen op eigen terrein verslagen (2-3).

De thuisploeg had in de eerste helft de meeste kansen, maar stuitte telkens op de uitstekende keepende Anouk van Collenburg. Zij kon echter niet voorkomen dat Alphen uit een strafbal 1-0 maakte.

Na rust leken de rollen omgedraaid. Spiritcoach Eikenhout wijzigde z’n verdedigende organisatie en dat leek het startsein voor de ommekeer, met als gevolg een lange reeks van goede aanvallen en kansen. Via Jolien Post en Rosanne de Kreek kwam de Schiedamse formatie langszij (1-2).

Alphen kwam niet veel later uit een strafcorner terug op 2-2. In een zinderende slotfase nam Spirit geen genoegen met een puntendeling. Die aanvallende instelling werd uiteindelijk vlak voor tijd door matchwinnaar Myrna Tanis beloond: 2-3.

Door deze overwinning stijgen de Schiedammers naar en achtste positie op de ranglijst. Volgende week komt Zwart-Wit naar Schiedam. Deze wedstrijd zal om 12:45 uur starten.

Spirit dames boeken knappe uitoverwinning

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws