maandag, 17 november 2014 12:55

Sportcoaches scoren met Streetrulez

Wethouder Nathalie Gouweleeuw reikte vrijdagavond diploma's uit aan 19 Schiedammers, die de opleiding tot sportcoach hebben voltooid. Zij deed dat tijdens een inspiratiesessie buurtsport, die was georganiseerd door SWS Welzijn. Het project Streetrulez! loopt in ieder geval nog door tot 1 mei 2015.

De wethouder benadrukte het belang van het project: " Via Streetrulez! zijn jongeren in staat een diploma te behalen voor sportcoach. Voor sommigen is het hun eerste diploma. Ik verwacht dat lukt om het project met steun van externe partijen ook na 1 mei voort te zetten. Het is belangrijk dat Schiedammers al jong in contact komen met sport, bij voorkeur in hun eigen omgeving."

Op dit moment zijn er maar liefst 35 sportcoaches actief, verdeeld over 10 buurtsportlocaties. Zij organiseren sport- en spelactiviteiten en zorgen voor een zinvolle vrijetijdsbesteding voor de jeugd. Tijdens de avond zagen de aanwezigen de première van een videoreportage over Streetrulez!, waarin zij kennismaakten met de resultaten van de afgelopen twee jaar.

 

Advertentie