donderdag, 07 september 2017 20:18

Sportdag Aangepast sporten groot succes

Schiedam - De sportdag Aangepast sporten afgelopen zaterdag 2 september was een groot succes. Mensen met een beperking maakten kennis met allerlei – aangepaste – sporten die zij in de MVS-regio kunnen beoefenen.

Het sportevenement, vorig jaar in Schiedam, was deze keer in het Vlaardingse sportcentrum Polderpoort. Het startsein werd gegeven door wethouders Arnout Hoekstra van Vlaardingen, Kees Pleijsier van Maassluis en Natalie Gouweleeuw en Patricia van Aken van Schiedam.

Op de sportdag was er aandacht voor judo, karate, tennis, voetbal, atletiek, rolstoelhandbal, hockey, fietsen, ballet, dansen, rolstoelbasketbal en zwemmen. Een mooie bijkomstigheid is dat de sportaanbieders elkaar beter hebben leren kennen; hieruit zijn mooie verbindingen ontstaan die in de toekomst kunnen leiden tot een nog completer aanbod in de regio.

Bood de dag een ruim aanbod van activiteiten voor mensen met een beperking, het vinden van sportclubs die al actief zijn met sporten voor mensen met een beperking, is in de regio nog niet zo eenvoudig. Om die toegankelijkheid te verbeteren hebben de drie gemeenten de krachten gebundeld in een samenwerkingsovereenkomst onder de titel ‘Aangepast sportief MSV’. Het sluit aan op de landelijke ontwikkeling genaamd 'Grenzeloos actief'. Binnenkort zijn al de activiteiten van de sportclubs die actief zijn voor mensen met een beperking te vinden op de website www.unieksporten.nl. Geïnteresseerden kunnen contact zoeken met Nynke Tilstra via 010-2821111 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Sportdag Aangepast sporten groot succes

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws