maandag, 17 november 2014 11:54

Sportinstuif voor 50-plussers; Alles mag, niets moet

In de Margriethal in Schiedam wordt al heel lang een sportinstuif voor senioren georganiseerd. De laatste tijd is het aantal deelnemers flink gestegen, maar er kunnen zeker nog mensen bij.

Sporten zonder enige verplichting daar gaat het om in deze Sportinstuif. Vrijwel iedere arts zal het beamen: bewegen is goed en nodig voor iedereen. En in Schiedam hoeft het, zeker voor 55-plussers, niet veel te kosten.

Iedere woensdagochtend komen zo'n vijftig 50-plussers bij elkaar. Onder deskundige leiding wordt er gewerkt om de spieren soepel te houden. Maar er is meer. Ook aan het spelelement is gedacht. Zo kan men deelnemen aan tafeltennis, badminton, zaalvoetbal en line dance; en er zijn ook enkele hometrainers. Dus eigenlijk voor ieder wat wils.

Daarnaast wordt het sociale element niet vergeten: tussendoor kan koffie worden gedronken. Naast bewegen is het ontmoeten van andere mensen tenslotte ook belangrijk. In de maand december is er een loterij en in de zomer wordt een barbecue georganiseerd.

Er is ruimte voor meer 50-plussers! En denk niet: dat is voor mij te zwaar, want het motto is 'Alles mag, niets moet'.

Dus kom woensdagochtend naar de Margriethal, Nieuwe Damlaan 5 te Schiedam. Het begint om ongeveer 9.30 uur en eindigt om 11.30 uur. Maar iedereen is vrij om later te komen of eerder weg te gaan. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De kosten bedragen € 3,00 per persoon, per keer. Bij de Margriethal is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws