donderdag, 20 november 2014 10:15

Sportverenigingen besturen met een visie

Op dinsdag 11 november jl. organiseerde de gemeente Schiedam voor de tweede keer dit jaar een inspiratiesessie voor sportverenigingen onder de naam "Besturen met een visie". Deze bijeenkomst was bedoeld voor de besturen van verenigingen die niet bij de eerste sessie van 22 mei aanwezig konden zijn.

Wethouder Nathalie Gouweleeuw opende de avond en nodigde de verenigingen uit om in gesprek te gaan over de rol en toekomst van sportverenigingen in Schiedam. De avond was bedoeld voor alle sportverenigingen in het kader van vitaal sportbeleid. Naast sportverenigingen waren ook enkele besturen van andere organisaties aanwezig. Verenigingen kregen deze avond de kans om zich te ori├źnteren op hun toekomstige rol binnen Schiedam.
Taken en rollen

Tijdens de inspiratiesessies is gesproken over de taken en rollen van bestuurders binnen een sportvereniging. Verenigingen hebben vervolgens de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende ontwikkeltrajecten om hun maatschappelijke rol verder vorm te geven, waarbij specifiek op de verenigingssituatie wordt ingegaan. Bestuurders krijgen hiermee inzicht in werkwijzen om zaken slimmer aan te pakken en problemen structureel op te lossen. Door theorie over organisaties en management te koppelen aan de eigen praktijk krijgen de verenigingen handvatten. De inbreng van een begeleider/verenigingsdeskundige van Brug8 en ook de uitwisseling van ervaringen tussen bestuurders dragen bij aan verdere vitalisering van de sportverenigingen in Schiedam. Na de eerste inspiratiesessie zijn nagenoeg alle toen aanwezige verenigingen in klein groepsverband gestart met de ontwikkeltrajecten. Naar aanleiding van de tweede inspiratiesessie is wederom een aantal sportverenigingen geïnspireerd geraakt.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws