donderdag, 16 oktober 2014 15:02

Stadsgehoorzaal: "College misleidt stad!"

De Stadsgehoorzaal is duidelijk in haar reactie op het bericht van de gemeente Vlaardingen dat 'de voorzieningen open blijven': "Het College van B&W misleidt de stad: Theater verdwijnt uit Vlaardingen". Zo schrijft de Stadsgehoorzaal in een persbericht.

"Op dinsdag 14 oktober bracht het College van B&W een bericht, getiteld "Voorzieningen in de stad blijven open", naar buiten. In het bericht staat dat de Stadsgehoorzaal als cultureel centrum open blijft. Het college verdraait hiermee de waarheid. In werkelijkheid maakt het College van B&W van de gemeente Vlaardingen namelijk de keuze dat er vanaf juli 2015 geen professionele voorstellingen meer te zien zijn in de Stadsgehoorzaal en dat het pand verandert in een leeg, zielloos gebouw zonder middelen en spullen om theater te maken. Oftewel: geen theater meer in Vlaardingen.

Naar aanleiding van de verwarrende en daardoor onjuiste berichtgeving van de gemeente heeft de Stadsgehoorzaal opnieuw veel klanten en vrijwilligers moeten teleurstellen die langskwamen of een bericht stuurden om het theater te feliciteren. Daarom voor de duidelijkheid en om aan te tonen dat de vreugde in de stad onterecht is, deze rectificatie op het bericht van de gemeente: de Stadsgehoorzaal bestaat in juli 2015 niet meer.

De wethouder cultuur heeft één keer gebeld met de directeur van de Stadsgehoorzaal, om te vertellen dat de begroting ongewijzigd blijft t.o.v. de voorjaarsnota. Verder zijn alle aangedragen ideeën en plannen van het theater genegeerd door het College van B&W.

Het theater verdwijnt uit Vlaardingen. Als deze plannen doorgaan tenminste. Dat weten we op 6 november wanneer de gemeenteraad definitief besluit. Start een burgerinitiatief, spreek in op 28 oktober in de gemeenteraadsvergadering. U bent de enige die nog verschil kan maken. Grootse plannen? Bel de Stadsgehoorzaal via 06-10966680 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we helpen u heel graag met alle informatie en middelen die we hebben.

Voor meer informatie over de bezuinigingen en wat dit alles betekent voor u en voor de Stadsgehoorzaal kijkt u op www.stadsgehoorzaal.nl/support"

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws