maandag, 20 juli 2015 12:13

Stadsgehoorzaal overgedragen aan nieuwe Stadscrew

Afgelopen vrijdag heeft de gemeente Vlaardingen de sleutel van de Stadsgehoorzaal overgedragen aan de nieuwe directie. De gemeente heeft hen de opdracht gegeven om, met een sterk geslonken budget en door meer samenwerking, van het stadspodium een succes te houden voor de stad. Het plan van aanpak is begin juli door de politiek goed ontvangen. Er wordt met man en macht gewerkt om zondag 20 september het culturele seizoen te openen, ín de Stads. Inmiddels zijn er al 41 vrijwilligers aangehaakt bij de nieuwe aanpak van het Vlaardingse theater en zijn er al ruim 2000 kaarten verkocht via www.stadsgehoorzaal.nl.

De nieuwe directie bestaande uit Renske Verbeek (De Kroepoekfabriek) en Sylvia Hagers (Kade40) zijn voornemens de opdracht voor elkaar te krijgen door drie grote veranderingen, te weten slimme samenwerking, enthousiaste vrijwilligers en passende programmering.

Bedrijfsvoering
De grootste verandering is te vinden in de bedrijfsvoering. Scherpere inkoopdeals, meer externe inkomstenbronnen voor evenementen en met meer samenwerking in de stad en achter de schermen en met minder personeel, moet nog steeds veel mogelijk zijn. Zo gaat bijvoorbeeld directeur Renske Verbeek twee podia runnen in plaats van één.

Enthousiaste Vrijwilligers
Daarnaast is een belangrijke verandering dat er veel meer met vrijwilligers gewerkt wordt. Er is ruimte voor honderd gemotiveerde mensen op alle vakgebieden. Van een barteam tot techniek en onderhoud. En van organisatie tot promotie. Inmiddels meldden al 41 mensen zich voor de informatiebijeenkomsten in augustus en september.

Evenementen en festivals
De Stads wil vooral sámen met de stad bouwen aan een breed gedragen stadspodium, met nog steeds ruim dertig professionele voorstellingen en voorál evenementen waar de stad zelf aan bijdraagt, zoals een stadsopera, een Vlaardings filmfestival, theatermarathons, een prentenboekjesfestival, een theaterkamp, een danswedstrijd, alles waar de stad vrolijker van wordt.

Wennen
Het publiek zal vooral in het begin vast merken dat één en ander anders is dan ze gewend zijn. Maar anders hoeft niet persé minder te zijn. De Stadscrew staat te popelen om de bezoekers van de Stadsgehoorzaal de avond van hun leven te bezorgen! Op 9 en 16 augustus is er op 15.00u een informatieuurtje over de Stadscrew op het Zomerterras. En op 29 augustus en 5 september zijn er nog twee informatiebijeenkomsten, maar dan om 11.00uur in de Stadsgehoorzaal.

Stadsfestival
Zondag 20 september kan iedereen met eigen ogen de eerste stappen in de nieuwe werkwijze ervaren. De toegang tot de opening van het culturele seizoen is gratis. Er staan tal van voorproefjes op het programma, van uiteraard veel Vlaardingse verenigingen, maar ook van artiesten als Javier Guzman, Aron Elstak, Humor voor Dummies en Los Muziektheater.

Meer informatie over het bestellen van kaarten, het aanmelden als vrijwilliger of donateur kan via www.stadsgehoorzaal.nl, Facebook, Twitter en Instagram van de Stads.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws