maandag, 30 mei 2016 10:31

Stadsgesprek over afval

Schiedam - De gemeente Schiedam nodigt alle Schiedammers uit om samen de koers van een toekomstgericht afvalbeleid te bepalen. En in gesprek te gaan over wat Schiedam nodig heeft om de afvalscheiding te verbeteren. Het stadsgesprek is op donderdagavond 16 juni 2016 bij Irado.

Meer afvalscheiding en minder restafval

Op het gebied van afvalscheiding kunnen we nog veel bereiken in Schiedam. Zo’n 75% van de spullen die weggegooid worden als restafval, is geschikt voor hergebruik. Samen met inwoners gaat de gemeente de uitdaging aan: een grote vermindering van het restafval. De 300 kilo per persoon die per jaar wordt weggegooid, willen we terugbrengen naar 100 kilo. Dat is beter voor het milieu, bespaart grondstoffen en is goed voor de portemonnee.

Enthousiaste gesprekken in de stad

De afgelopen maanden ging de gemeente Schiedam al met veel Schiedammers in gesprek over afval. In wijkoverleggen, op scholen, buurthuizen, verenigingen en ook bij mensen thuis. In deze gesprekken kwam een grote betrokkenheid en enthousiasme naar voren; het onderwerp afval leeft in iedere wijk. Veel ideeën, wensen en meningen zijn verzameld. Deze worden, voor zover mogelijk, meegenomen als inbreng voor het nieuwe afvalbeleidsplan.

Aanmelden stadsgesprek 16 juni 2016

Schiedammers zijn van harte uitgenodigd om samen met de gemeente en (afval)professionals de volgende stap te zetten tijdens het stadsgesprek. Om 18.00 uur is er inloop met soep en broodjes. Om 19.00 uur start het programma met een gezamenlijk gedeelte, vervolgens wordt in groepen mogelijke maatregelen en ideeën besproken. Uiterlijk 22.00 uur sluiten we de avond af. Het stadsgesprek vindt plaats bij Irado aan de Fokkerstraat 550.

Meepraten op 16 juni kan door aanmelding voor 10 juni via e-mail met naam, adres en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stadsgesprek over afval

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws