donderdag, 01 september 2016 09:02

Start herinrichting Drie Lanen in Oost

Schiedam - Maandag 5 september start aannemer KWS Infra met de herinrichting van de ‘Drie Lanen’ in Schiedam-Oost. Via een aanbestedingsprocedure heeft de gemeente Schiedam de opdracht aan KWS Infra gegund.

De Lorentzlaan, de Professor Kamerlingh Onneslaan en de Boerhaavelaan worden in fases van gevel tot gevel opnieuw ingericht zodat er veilige en rustige straten ontstaan. Tegelijk met deze werkzaamheden pakt de gemeente de grondwaterproblematiek in Oost aan. Direct omwonenden van de ‘Drie Lanen’ konden dinsdagavond tijdens een goed verlopen informatiebijeenkomst kennismaken met de aannemer.

Werkzaamheden

De uitvoering gebeurt in vijf fases. De aannemer start in fase 1, het gebied tussen de Rotterdamsedijk - Boerhaaveplein/ -laan tot de Snelliussingel, met het opbreken van de bestrating en het asfalt. Vervolgens brengt de aannemer het drainage/ infiltratiesysteem en een hemelwaterriool aan en daarna de bestrating en een mooie speciale asfaltlaag. Gekozen is voor streetprint dat de uitstraling van straatstenen heeft. Tot slot plaatsen zij het straatmeubilair zoals afvalbakken, fietsnietjes en bloembakken terug. Als de werkzaamheden in fase 1 zijn afgerond, start fase 2 en zo verder. Per fase informeert de aannemer de direct omwonenden van de lanen.

Verkeersmaatregelen

Om het verkeer tijdens de werkzaamheden in goede banen te leiden, zijn tijdelijke verkeersmaatregelen nodig, zoals een omleidingsroute. RET-bussen lijn 38 en lijn 126 worden omgeleid. De gemeente Schiedam zet vervangend vervoer in voor bewoners. Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur kunnen zij de e-shuttle reserveren via telefoonnummer 010-471 8923. De e-shuttle brengt omwonenden naar het station of dichtstbijzijnde bus-/ tramhalte. De woningen zijn altijd via loopschotten te voet bereikbaar.

Planning

De werkzaamheden van de aannemer duren tot september 2017. Per fase hanteert de aannemer een tijdsbestek van 8 tot 12 weken. Met uitzondering van fase 4. De rotonde aan het Lorentzplein wordt uitgevoerd binnen 6 tot 8 weken. De aannemer werkt maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur.

Inloopspreekuur

Iedere woensdagochtend kunnen omwonenden/ geïnteresseerden binnenlopen in de uitvoerderskeet van de aannemer aan het Boerhaaveplein. Tussen 08.00 - 09.30 uur houdt de aannemer inloopspreekuur.

Start herinrichting Drie Lanen in Oost

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws