woensdag, 08 februari 2017 15:37

Stedelijk Museum Schiedam doet aankopen voor NOG Collectie op Art Rotterdam

Schiedam - Het Stedelijk Museum Schiedam heeft kunst gekocht op Art Rotterdam. Het gaat om nieuw werk van jonge kunstenaars die in Nederland wonen en werken: Daniel van Straalen, Joost Krijnen, Evelyn Taocheng Wang en Erik van Lieshout. Evelyn Taocheng Wang exposeerde onlangs in het museum. Ze won de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2016.

De aankopen geven een verfrissende impuls aan de NOG Collectie (eigendom van Stichting Beheer SNS REAAL) die het museum sinds vier jaar beheert. ‘Het is bijzonder dat een bedrijfscollectie met een museum wordt gedeeld en ontwikkeld’, aldus senior conservator Colin Huizing.

De werken werden geselecteerd door een commissie. Huizing maakt daar deel van uit. De andere leden zijn Julia Mullie (verzamelaar, onderzoeker en wetenschappelijk assistent Universiteit van Amsterdam), Hans Sonnenberg (verzamelaar en galerist) en Ad Brits (directeur Stichting Beheer SNS REAAL).

De werken werden gekocht tijdens de opening van Art Rotterdam. Ze zijn daar nog te zien tot en met zondag 12 februari. Zondag is in het Stedelijk Museum Schiedam de laatste dag van de succesvolle tentoonstelling Geert Mul. Match Maker, 25 jaar mediakunst. Met de auto en fiets liggen museum en kunstbeurs op zo’n tien minuten afstand van elkaar.

Foto: Daniël van Straalen, When you're anywhere, 2017, Digital collage on towel cotton
Stedelijk Museum Schiedam doet aankopen voor NOG Collectie op Art Rotterdam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws