dinsdag, 07 februari 2017 19:01

Stedelijk Museum zoekt Schiedammers

Schiedam - Heb je met jouw groep, vereniging of club een eigen symbool, logo of herkenningsteken? Of wil je die graag? Het Stedelijk Museum Schiedam wil deze (gratis) met of voor jou maken. Meld je aan!

Een vaandel laat zien wie je bent, als groep, club of als vereniging. Het geeft herkenning en verbondenheid. Dat zien we ook goed aan de Schiedamse vaandels uit de 19e en 20e eeuw in de collectie van het museum. Maar hoe is het nu eigenlijk met de Schiedammers? Wat doen ze als ze samenkomen in hun vrije tijd? We nodigen alle Schiedammers die met een groep een passie of een plek delen, uit om mee te doen!

Geschiedenis van nu
Heb je een kookclub, een leesclub, een muziekgroep? Een vrouwen- of jongerengroep? Een sport- of culturele vereniging? Een groep met historie of nieuw en nog niet ontdekt? Het Stedelijk wil de actuele geschiedenis van Schiedam in huis halen voor de nieuwe zomertentoonstelling over Vaandels en Verhalen.

Trots
De prachtige collectie vaandels toont de historie van de stad. Wij gaan deze aanvullen met nieuwe vaandels en vlaggen door deze samen met jullie te maken. En met verhalen, over Schiedammers. Waarom meedoen? Misschien zoek je als vereniging nieuwe leden en is dit een geweldige kans om die te werven. Of wie weet zijn jullie waanzinnig trots op jullie groep en mag heel de stad dat weten.

Aanmelden
Het kan ook zijn dat je een nieuw vaandel goed kunt gebruiken of dat je het een geweldig plan vindt om zo’n historische traditie van vaandels nieuw leven in te blazen. Wat de reden ook mag zijn, aanmelden kan tot en met 28 februari via telefoon 0637459613 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kantoor op zaal
Je kunt ook altijd naar ons Kantoor op zaal in het museum komen waar we je meer kunnen vertellen, op werkdagen tussen 11 en 17 uur. Of kom voor meer info naar het Museum Inloopcafé op donderdag 23 februari 2017. Tussen 17 en 19 uur ben je van harte welkom! Alle bezoekers serveren wij deze avond graag koek-en-zopie op de binnenplaats.

Het Stedelijk Museum Schiedam wil een plek zijn waar je elkaar via kunst en geschiedenis ontmoet en leert kennen.
Stedelijk Museum zoekt Schiedammers

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws