maandag, 17 november 2014 17:40

Steeds meer medewerkers BGS volgen AKA MBO1-opleiding

Opnieuw gaat een grote groep medewerkers van sociaal werkbedrijf BGS de opleiding AKA MBO1 volgen. Daarmee verbeteren zij een groot aantal algemene werkvaardigheden. Op vrijdag 15 november vond de officiƫle ondertekening plaats van het contract voor de opleiding. Wethouder Mario Stam (Werk & Inkomen), directeur Paul Lakens van Life College en Paul Mekking (directeur BGS) zetten bij BGS aan de Van Berckenrodestraat hun handtekeningen onder het contract.

Deze keer gaat het om een groep van 44 cursisten. Al eerder volgden zo'n 175 medewerkers van BGS deze opleiding. Hiermee zetten zij een flinke stap in hun ontwikkeling, waardoor zij beter zijn voorbereid op de toekomst.
In het licht van de Participatiewet, die 1 januari 2015 ingaat, zullen steeds meer medewerkers van het sociaal werkbedrijf BGS worden gekoppeld aan een regulier bedrijf. BGS is daarom al een tijd bezig haar medewerkers met opleiding en ervaring te trainen.

Wethouder Mario Stam: "Het is goed om te zien dat opnieuw een grote groep medewerkers van BGS deze kans grijpt. Verschillende oud-cursisten zijn zelfs zo gemotiveerd, dat ze meteen de vervolgopleiding richting MBO2 willen doen. Dat is heel mooi."

De cursisten delen het enthousiasme van de wethouder: "Ik heb nog nooit eerder een diploma gehad, nu krijg ik eindelijk de kans er een te halen!" en "Als ik dit diploma heb, kan ik verschillende kanten op" zijn enkele van hun reacties.

Op de foto v.l.n.r.: Paul Lakens, Mario Stam en Paul Mekking

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws