zondag, 05 maart 2017 11:24

Sterk SVV boekt verdiende overwinning

waterwegsport

Schiedam - M.S.V.’71 trainer Wilco Wapenaar baalde afgelopen zaterdag als een stekker. Want zijn ploeg had zichzelf in Schiedam een zeer slechte dienst bewezen door met 2-0 te verliezen van een strijdbaar SVV.

De thuisploeg speelde ook nog eens lange tijd met 10 man omdat Roland Oliveira met 2 keer geel vroegtijdig de kleedkamer kon opzoeken.De 2 ploegen die op Sportpark Harga de strijd met elkaar aangingen hadden beiden na de winterstop nog niet verloren. M.S.V.’71 haalde zelfs de volle buit binnen, terwijl thuisploeg SVV 2 maal won en 1 keer gelijkspeelde.

Het had voor M.S.V.’71 een waarschuwing kunnen zijn dat de tegenstander van deze middag na de winterse rustperiode in goede doen was. Maar de ploeg van Wapenaar was geen schim van de formatie , die tegen Quintus, VOB en in mindere mate Semper Altius vol overgave de strijd aanging om de 3 punten binnen te halen.

Tegen SVV was het begin voor de bezoekers ook nog wel hoopgevend. Want in de eerste 10 minuten waren Said Ait Rian, Christian van der Pol en Mathijs Jansen al dicht bij een openingsgoal. Het leek net zo gemakkelijk te gaan als in het thuisduel , toen M.S.V.’71 met grote cijfers (7-1) won.

Maar deze middag liep het toch net even wat anders voor de ploeg uit Maassluis. Want na 10 minuten gooide SVV de schroom van zich af en kwam wat beter in de wedstrijd. De mee opgekomen Jonathan Volk deelde de eerste waarschuwing uit aan de gastheren. En even daarna waren Melvin Santana Feliz en Girigoria gevaarlijk voor het doel van Bart den Broeder.

M.S.V.’71 was niet onder de indruk van de Schiedamse pogingen. De 3 punten zouden toch wel mee naar Maassluis gaan , zo leek de gedachte bij de Maassluise spelers. Zeker toen na 35 minuten SVV met 10 man kwam te staan. Roland Oliveira kreeg zijn 2e gele kaart wegens vasthouden van Rik Carli., waardoor de Schiedamse spits vroegtijdig onder de douche mocht. Maar sinds die numerieke meerderheid kwam M.S.V.’71 in het eerste bedrijf niet verder dan 2 schoten (Rik Carli en Christan van der Pol) op het doel van de prima keeper Ludsley Lucas.

De verwachting was dat de bezoekers na de pauze tegen de 10 van SVV wel toe zouden slaan. Maar dat pakte totaal anders uit. SVV vocht voor wat het waard was en hield 7 man achter de bal. Voorin moesten de balvaardige Girigoria en de balvaste Melvin Santana Feliz het samen maar uitzoeken. De Schiedammers begonnen steeds meer te geloven in een goede afloop. Temeer daar M.S.V.’71 slap en erg slordig speelde.

Na 10 minuten kreeg SVV de beloning voor het harde werken. Een beetje geholpen door de knullig opererende M.S.V.’71 defensie profiteerde Girigoria optimaal. (1-0). Nog leek M.S.V.’71 niet te beseffen dat het menens was,want de equipe van Wapenaar bleef doormodderen. Ook met Herman Janson als extra spits aan het front wist M.S.V.’71 de Schiedamse muur niet te breken. Vijf minuten voor tijd viel het doelpunt onverwacht aan de andere kant. Bart den Broeder keerde in eerste instantie de inzet van Girigoria nog wel,maar de rebound was voor Nervin Bruniken, die de bal simpel langs de M.S.V.’71 doelman tikte.

Daarmee behaalde het hardwerkende SVV een verdiende overwinning en zocht M.S.V.’71 met gebogen hoofden de kleedkamer op waar de wonden werden gelikt. Want in de strijd om de 3e plaats zouden dit wel eens 3 heel kostbare verliespunten kunnen zijn.

Sterk SVV boekt verdiende overwinning

Advertentie