maandag, 29 september 2014 09:39

Sterke Verhalen over kriebelbeesten in de Bibliotheek Schiedam

Zaterdag 11 oktober 2014 is er van 14.30 tot 16.00 uur een spannend programma voor vaders en kinderen vanaf 9 jaar in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1. Kom alles te weten over spinnen en andere kriebelbeesten en ben jij een echte durfal? Dan kan je zelfs een vogelspin vasthouden!

Schrijver Simon van der Geest komt vertellen over zijn boek Spinder, dat beloond is met de Gouden Griffel 2013. Ga onder leiding van journalist Bas Maliepaard in gesprek over dit boek en over het thema (kriebel)beesten. Hierna kan je in een workshop, insecten natekenen en insectenschildjes van dichtbij bekijken en als je durft zelfs vasthouden!

Deelname is gratis. In verband met een maximaal aantal deelnemers is aanmelden nodig. Stuur vóór woensdag 8 oktober een mail met daarin naam, het aantal deelnemers, de leeftijd en het telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over 'Sterke verhalen' is te vinden in de agenda op www.debibliotheekschiedam.info.

Met het programma Sterke Verhalen: Vaders Voor Lezen On Tour laat de bibliotheek in samenwerking met de Leescoalitie zien dat bibliotheekbezoek ook voor mannen en vaders zeer de moeite waard is. Mannen lezen over het algemeen minder (voor) dan vrouwen en komen minder vaak in de bibliotheek. De leesopvoeding van kinderen komt dus grotendeels neer op vrouwen. Mannen hebben echter een enorme voorbeeldfunctie als het om lezen gaat: als zij een boek (voor)lezen heeft dat veel effect op hun kinderen. Om vaders bewust te maken van de belangrijke rol die zij op dit gebied spelen, roept de Leescoalitie met de campagne Vaders Voor Lezen vaders op om meer en vaker voor te lezen. Kijk voor meer informatie hierover op www.vadersvoorlezen.nl.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws