woensdag, 11 januari 2017 13:32

Sterretje wacht alleen nog op vergunning

nieuwe stadsblad

Schiedam - Zodra hij de vergunning binnen heeft van de gemeente, zet Anthony van Duyn de voordeur van 't Sterretje wagenwijd open. Voorafgaand aan de officiële heropening wil de nieuwe uitbater de loop er weer in krijgen. ,,Zo gauw mogelijk,'' zegt hij.

,,Een zaak als 't Sterretje mag niet leeg staan. Er moet beweging in zijn. Ik heb de laatste weken gesproken met de buren, met middenstanders op de Koemarkt, met voorbijgangers. En ik heb gemerkt dat 't Sterretje van de Schiedammers is. De stad heeft affiniteit met dit pand,'' heeft Anthony gemerkt.

Niet alleen het café is opgeschilderd in warme kleuren, ook het zaaltje erachter en de bovenverdieping. De keuken is grondig gereinigd en staat weer te glanzen. Anthony van Duyn wil de oergezelligheid terug van het bruine café dat 't Sterretje vroeger was, maar het blijft tegelijk een eetcafé met een eenvoudige kaart en wel met uitstekende ingrediënten. Op de eerste verdieping kunnen gezelschappen terecht voor vergaderingen, recepties en diners.

Opbouwen
,,Rustig opbouwen,'' is zijn devies. ,,Step by step.'' Geboren in Den Haag heeft hij vele jaren van zijn leven in Australië gewoond en dat merk je aan zijn manier van praten. Hij komt er nog steeds veel, hij was ook in Australië toen hij een telefoontje kreeg of hij zin had om 't Sterretje van de grond te tillen. Het pand is eigendom van de Dennenborgh Group en men wist van de goede horeca-ervaring van Anthony van Duyn. ,,Ik heb een retourtje gekocht, maar ben niet naar Australië teruggegaan. Ik was meteen verkocht,'' zegt Anthony. ,,Ik vind 't Sterretje werkelijk waanzinnig, zowel het interieur als de omgeving! Ik snap eigenlijk niet dat andere horeca-ondernemers de kans hebben laten liggen om hier wat van te maken.''

De komende maanden zal hij zeven dagen in de week aanwezig zijn om al zijn gasten te leren kennen. Hij streeft ernaar dat werkers in de havengebieden er tien minuten voor willen omrijden om in 't Sterretje van een kop koffie te komen genieten.

Sterretje wacht alleen nog op vergunning

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws