maandag, 10 april 2017 16:00

Stevige kantinewanden Los Amigos hebben totale verwoesting voorkomen

nieuwe stadsblad

Schiedam - Het was even zoeken voor politie en brandweer voordat ontdekt werd dat het clubgebouw van tennisvereniging Los Amigos in de fik stond.

Na de melding van een brandlucht werd de bron niet gevonden. Even later snelden vier brandweerauto's, na het alarm dat er brand op de tennisbaan was, naar het aangrenzende Tennispark Van Vliet. Totdat er letterlijk een lichtje ging branden. Vervolgens bleek de waterkraan zoek en werd honderd meter verderop een tappunt gevonden.

Los Amigos zit met de gebakken peren en stelt vast dat de kleedkamers en de hal "waarschijnlijk", veronderstelt penningmeester Guus Helmer, "tegen de grond moeten." En dat nadat de doe-het-zelvers het gebouw twee jaar geleden gerenoveerd hadden opgeleverd. "Dan zit je niet op zoiets te wachten."

Het bestuur wacht het oordeel van de experts lijdzaam af. "De verzekering moet nog uitsluitsel over de schade geven. In de hoop, dat ze de schade vergoeden. Mocht dat niet zo zijn dan hebben we, we zijn een kleine vereniging, een probleem." Overigens hebben de stevige wanden van de kantine, die ooit de buitenwand vormden, het pand voor totale verwoesting behoedt.

Foto: Frank Willemse

Stevige kantinewanden Los Amigos hebben totale verwoesting voorkomen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws