zondag, 02 juli 2017 22:56

Stichting Net Niet Genoeg zoekt met spoed nieuwe stek

Schiedam - Stichting Net Niet Genoeg zoekt met spoed een nieuw onderkomen. De Stichting, die is gehuisvest in De Blauwe Brug, geeft net dat beetje extra geeft aan klanten van de Voedselbank Schiedam en alle andere inwoners van Schiedam die op- of onder de armoedegrens leven.

Het pand De Blauwe Brug gaat tegen de vlakte. 'Het is nog geen 3 maanden geleden dat wij de laatste Net Niet Genoeg dagen vierden in "ons" pand. Helaas moeten wij melden dat de editie in september/oktober niet door zal gaan. Tenzij wij in de komende maand een pand vinden waar wij al onze gasten kunnen ontvangen. Op dit moment is daar echter (nog) geen zicht op.' zo begint de noodkreet van de stichting. 

'Onze vrijwilligers hebben afgelopen donderdag keihard gewerkt aan de plannen voor de komende periode. Want zodra we een pand vinden, of dit nu is voor de toekomst of alleen voor opslag, dan zullen al onze spullen moeten worden verhuisd. En daar ligt inmiddels een draaiboek voor klaar. Een draaiboek dat we de komende week verder zullen uitwerken.

Ondertussen is het bestuur druk in gesprek met de gemeente en met pandeigenaren om een geschikte locatie te vinden waar wij onze spullen kunnen opslaan of waar wij, liever nog, ook onze Net Niet Genoeg Dagen kunnen organiseren.

Wij beseffen dat het niet alleen voor ons, maar zeker ook voor alle mensen die wij helpen én voor onze donateurs, een onzekere tijd is. Wij kunnen alleen maar hopen dat iedereen mee denkt en dat we op korte termijn een nieuw pand zullen vinden. Zo niet, dan is opslag de enige optie, want stoppen zullen we niet. Daarvoor is de hulp te hard nodig. Het Sinterklaasfeest en de Schoenenactie gaan in elk geval door! En we hopen zo snel mogelijk weer een stekkie te hebben waar wij u allemaal kunnen ontvangen!

Kent u pandeigenaren die ons kunnen en willen helpen? Bijvoorbeeld in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Laat hen dan zeker contact met ons opnemen. De tijd dringt! Want 1 september moeten wij uit ons pand zijn.' 

Stichting Net Niet Genoeg zoekt met spoed nieuwe stek

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws