dinsdag, 14 oktober 2014 15:26

Stiltewandeling in Schiedam op Dag van de Stilte

Zondag 26 oktober 2014 vindt de vierde editie van de Dag van de Stilte plaats. Het is het doel van deze landelijke dag om in heel Nederland, op een laagdrempelige manier, de waarde en werking van stilte en innerlijke rust onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek. In Schiedam vindt in de ochtend een stiltewandeling plaats.

 

Stiltewandeling

Op de Dag van de Stilte organiseert Stilte in elke stap een stiltewandeling. Onder leiding van de Schiedamse yogadocent in opleiding Rianne Collignon wandel je in stilte en zet je je zintuigen aan het werk. Voel, hoor, ruik, zie, proef en merk op wat dat met je doet. Deze meditatieve wandeling begint om 10.00 uur in Park de Plantage en eindigt rond 11.30 uur in het Julianapark. Een prachtig mindful begin van je dag!

De kosten voor deelname aan deze stiltewandeling bedragen € 10,00 per persoon. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 06-46598996. Meer informatie over de wandeling vindt u op www.facebook.com/stilteinelkestap.

Over de dag van de Stilte

De dag van de Stilte is een jaarlijks terugkerende themadag, nu voor de vierde keer, op de laatste zondag van oktober als de zomertijd overgaat in de wintertijd. We hebben dan één uur extra.
Het is een landelijke dag om de waarde en werking van stilte en innerlijke rust onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek. Verspreid over het hele land worden vele activiteiten rond het thema stilte georganiseerd. Vorig jaar waren dat er 250: Stiltewandelingen, stiltevieringen in kerken en tempels, lezingen, schrijfworkshops, meditatiesessies, concerten, proeverijen, sportieve en kunstzinnige activiteiten, mindfulness trainingen en stiltewerkvormen voor kinderen etc....

Waarom is stilte belangrijk?

In onze dynamische maatschappij is er veel drukte en hebben veel mensen het druk. We
hebben veel bezigheden en veel keuzemogelijkheden. Maar we hebben van tijd tot tijd ook behoefte aan even niets. Aan rust en stilte, tijd om te ontspannen en onze ervaringen te verwerken. Tijd om terug te blikken op wat we hebben meegemaakt en wat we écht
belangrijk vinden in ons leven. Ook tijdens activiteiten is het mogelijk stilte te ervaren. Bij het luisteren naar muziek, bij een kanotocht, tijdens het schilderen of het doen van yoga, bij tuinieren, bij het lopen, fietsen, joggen in de natuur. Dankzij deze activiteiten kan iedereen een moment van stilte vinden en tot zichzelf komen, op zijn/haar eigen manier.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws