maandag, 10 oktober 2016 12:42

Stoepkrijtwedstrijd op de Kloosterplaats

Schiedam - Op de woensdagmiddag van de herfstvakantie worden alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar uitgenodigd om mee te dingen naar de eerste prijs in de stoepkrijtwedstrijd op de Kloosterplaats in Schiedam.

Op woensdagmiddag 19 oktober 2016 doet graffiti kunstenaar Stoog, bekend van het graffiticollectief Lastplak, in een demonstratie voor hoe je het beste uit jezelf, de stenen en het krijt kunt halen. Hierna gaan de kinderen zelf aan de slag om het kersverse binnenstadsplein meer kleur te geven.
De hergebruikte klinkers van de Kloosterplaats liggen nog maar net op hun plek maar gaan 19 oktober al dienen als kanvas voor prachtige stoepkrijtkunst. Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar worden uitgenodigd hun fantasie├źn vorm te geven op de stenen van de Kloosterplaats in deze wedstrijd met mooie prijzen. Een kundige jury verdeelt aan het einde van de middag mooie prijzen.

Wenneker Cinema stelt onder andere kaartjes beschikbaar voor een jeugdfilm naar keuze. Nu de tweede fase van herinrichting is aangebroken zullen de bomen nog worden geplant en zal er een avontuurlijke natuurspeeltuin worden ingericht waar de kinderen straks naar hartenlust kunnen spelen. Gezien het plein grotendeels nog vrij is van alle meubels die geplaatst zullen gaan worden vormt het volgens de ontwerpers van het collectief Bolwerk de ideale plek om je stoepkrijtkunsten tentoon te spreiden. Op deze manier hopen de ontwerpers van het plein de doelgroep alvast kennis te laten maken met deze nieuwe plek in de stad zodat deze jongens en meisjes het straks, als het
helemaal af is, ook sneller zullen vinden.

Om 13.30 uur legt Stoog van Lastplak, in de vorm van een demonstratie, de laatste hand aan zijn kunstwerk waarna de kinderen vanaf 14.00 uur zelf aan de slag gaan. Om 15.15 uur gaat de jury in beraad en om 15.30 uur is de feestelijke prijsuitreiking. Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen met je naam en leeftijd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (Heb je je niet ingeschreven maar wil je toch graag meedoen? Kom gewoon kijken of er nog een plekje is.)

Stoepkrijtwedstrijd op de Kloosterplaats

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws