Stokerij Schiedam op De Parade
vrijdag, 12 mei 2017 09:47

Stokerij Schiedam op De Parade

Schiedam - Theatergezelschap De Stokerij Schiedam gaat met de voorstelling Don’t Shoot The Pianoplayer optreden op het vermaarde evenement De Parade!

De Parade vind plaats in Rotterdam van 23 t/m 27 juni en in Utrecht van 21 t/m 25 julI.

Don’t Shoot The Pianoplayer

Deze zomer is het tweeëntwintig jaar geleden dat onze Nationale Poldergeest bruut werd omgeploegd. Terwijl de halve natie nog in de Dordogne hing, liepen Bosnisch-Servische troepen onder leiding van generaal Mladic de 'veilige enclave' Srebrenica onder de voet; de lichtbewapende Dutchbatters van Overste Karremans konden niet anders dan werkloos toekijken.

De schuldvraag is al vele malen gesteld. En wellicht zullen we het antwoord nooit krijgen. Feit is dat er een indruk is ontstaan van lamzakkenmentaliteit. Van Nederlandse karnemelk versus Servische Slivovitsj. Van besluiteloze politici, geheime afspraakjes en niet opdagende F-16's wanneer luchtsteun echt noodzakelijk is. Slechte timing. Dat voelt aan als een klucht.
In Don’t Shoot The Pianoplayer bestuderen Yorick Zwart en Rutger Kroon nogmaals de feiten en gaan op zoek naar de komedie in deze tragedie. Tragisch zijn de 8000 te betreuren doden maar de kluchtige toedracht lijkt niet te misstaan niet in een komedie.

Stokerij Schiedam op De Parade

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws