zondag, 25 september 2016 15:58

Straattheater voor de Nacht van de geschiedenis op de Hoogstraat

Schiedam - Met het project ‘Grenzen op de Hoogstraat’ vestigt studente Leisure Management Jacky Kerklaan al de aandacht op de Nacht van de Geschiedenis in Schiedam. Met straattheater en een quiz verraste zij het publiek tijdens de Brandersfeesten. Rondom het Museumplein op de Hoogstraat vonden diverse optredens plaats in samenwerking met leerlingen van scholengemeenschap Spieringshoek, basisschool De Peperklip en met medewerking van Irene Romein.

Schoolkinderen in historische kledij speelden oudhollandse spelletjes en brachten oude beroepen tot leven. Een quizmaster testte voorbijgangers op hun kennis van Schiedamse historie. Met haar project wil de Jacky Kerklaan promotie maken voor de Nacht van de Geschiedenis die op zaterdag 8 oktober plaatsvindt. De 22-jarige Schiedamse werkt als vrijwilliger al jaren mee aan de Nacht van de Geschiedenis. Zij hoopt met haar project meer bezoekers en vooral jongeren, te interesseren voor dit evenement.

Bovendien wil zij met haar activiteiten bijdragen aan verlevendiging van de Hoogstraat en aan promotie voor de stad Schiedam. Het project ´Grenzen op de Hoogstraat´ is nog een keer te beleven op zaterdagmiddag 8 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur.

De zesde editie van de Nacht van de Geschiedenis op 8 oktober start om 20.00 uur in de Westvest90kerk. Vervolgens worden in totaal acht lezingen gegeven door onder andere Han van der Horst, Reinier Scheeres, Lidwien Meijer. Ook is er een wandeling langs straten en stegen waar de dichter-dominee François HaverSchmidt dagelijks passeerde. De lezingen vinden plaats op diverse historische locaties zoals in het Jenevermuseum, galerie Lange Haven 131 en in de Moskee aan het Raam.

Kaarten zijn voor tien euro te bestellen via o.a. www.sdam.nl/nacht.van.de.geschiedenis .

Foto: Oudhollandse spelletjes en flyeren voor de Nacht van de Geschiedenis.

 

Straattheater voor de Nacht van de geschiedenis op de Hoogstraat

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws