woensdag, 18 maart 2015 15:36

Stroomopwaarts MVS kiest voor Baanbrekend

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam werken al een aantal jaar samen om ervoor te zorgen dat werkzoekende inwoners een reguliere baan vinden. Zij maakten hierbij gebruik van Baanbrekend Nieuwe Waterweg Noord, een samenwerkingsverband tussen de drie gemeenten en Randstad.

De drie gemeenten gaan in Stroomopwaarts MVS door met Baanbrekend. Ze hebben hiervoor op donderdag 12 maart 2015 een contract ondertekend met Randstad Nederland, de winnaar van de aanbesteding.

Werk is heel belangrijk

"Werk is heel belangrijk voor mensen. Niet alleen om een inkomen te hebben, maar vooral ook om echt te kunnen meedoen in de samenleving. Werk biedt mensen een perspectief op de toekomst, een carrière, ander werk. Het geeft mensen energie", aldus wethouder Cees Oosterom namens de drie gemeenten.

Eerste stap op arbeidsmarkt

Reiant Mulder: "Baanbrekend helpt niet alleen mensen aan het werk, het beperkt ook de uitgaven aan uitkeringen. Voor veel mensen is Baanbrekend een eerste of nieuwe stap op de arbeidsmarkt. En met een duurzaam effect, want ruim twee derde van alle kandidaten blijft aan het werk."

Meerjarencontract

Voor Stroomopwaarts MVS tekenden wethouders David van der Houwen van Maassluis, Cees Oosterom van Vlaardingen en Mario Stam van Schiedam. Voor Randstad Nederland tekende de algemeen directeur Reiant Mulder. De overeenkomst, ingegaan op 1 januari 2015, heeft een looptijd van maximaal vier jaar: tot eind 2016 en dan tweemaal een optie tot verlenging met één jaar.

Jongeren krijgen speciale aandacht

Stroomopwaarts MVS wil met Baanbrekend jaarlijks ruim 600 kandidaten blijven bemiddelen, waarvan 75% een arbeidsovereenkomst van minimaal zes maanden krijgt. Bemiddeld worden uitkeringsgerechtigden vanuit Stroomopwaarts MVS. Jongeren krijgen speciale aandacht, zodat zij zo min mogelijk een beroep hoeven te doen op een bijstandsuitkering.

Goede resultaten

Landelijk werkt Baanbrekend inmiddels in dertig gemeenten. Onder de naam Baanbrekend Nieuwe Waterweg Noord zijn de afgelopen drie jaar goede resultaten behaald voor Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. In 2014 vonden 600 uitkeringsgerechtigden werk via Baanbrekend, een flinke stijging (20%) ten opzichte van 2013.

Fotobijschrift: Contractondertekening door (van links af) Cees Oosterom, Reiant Mulder, David van Houwen en Mario Stam (Fotograaf Ron van Rossum)

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws