Stroomstoring legde uitzending PopUpTv plat
zaterdag, 27 mei 2017 16:11

Stroomstoring legde uitzending PopUpTv plat

Schiedam - Door een stroomstoring in Schiedam centrum was er zaterdagmiddag geen livestream van PopUpTv mogelijk. Inmiddels werkt de PopUpTv livestreams weer: zowel de playout, de livestream van Euroscoop als die van de Lange Haven.

De storing begon om op zaterdagmiddag om 15:36 uur, ook de klok van de Grote of Sint Janskerk stond op die tijd stil. Er waren in totaal 2.463 klanten van netbeheerder Stedin getroffen, voornamelijk huishoudens aan zuidkant van Schiedam, tussen de Groenelaan en de Havendijk en in het centrum. Het centrum had rond 17:20 uur weer stroom, zuid pas om 20:49 uur. De oorzaak was een defecte kabel.

Winkels moesten sluiten, mensen zaten vast in liften, ijs smolt de vriezers uit. 'Wil je snel nog wat halen in de Passage en Hoogstraat te Schiedam, blijkt dat er nergens stroom is. Deuren afgesloten en alarm af..' schrijft iemand op Twitter. En: 'bier wordt lauw' schreven verschillende mensen op social media. Maarten Reuderink wijt de stroomstoring aan gebrekkig onderhoud door Stedin.

 

Stroomstoring legde uitzending PopUpTv plat

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws