vrijdag, 01 september 2017 12:04

Studenten en architecten nemen hun intrek in Monopole Schiedam

Schiedam - Vanaf maandag 28 augustus heeft de Monopole aan de Hoogstraat ‘nieuwe bewoners’. Architecten-collectief ARD deelt de begane grond de komende maanden met vijftien 4e-jaars HBO studenten van zes verschillende Hogescholen in Zuid Holland.

De studenten volgen tot februari 2018 een speciale minor: Urban Interaction Design & Making for Professionals. Bij deze minor bestuderen de studenten hoe mensen de stedelijke ruimte om zich heen eigen maken. En wordt onderzocht welke rol digitale media hierbij kan spelen. In de Monopole krijgen de studenten les van negen docenten van het Instituut Communicatie, Media en Informatietechnologie van de Hogeschool Rotterdam.

In de stad van de toekomst is iedereen overal met alles verbonden. De opdracht van de studenten is om kritisch te kijken naar het huidige leven in de stad om nieuwe waardevolle verbindingen tussen mensen, dingen en plekken te ontwerpen. Deze verbindingen vormen de basis voor een transformatie in de stedelijke samenleving en worden bereikt via co-designsessies en ‘learning by doing’. De Schiedamse Hoogstraat biedt hiervoor een mooi werkveld. Alle belanghebbenden in het gebied worden actief betrokken bij het ontwerpproces om de uiteindelijke oplossing zo goed mogelijk te laten aansluiten op bestaande behoeften en wensen. Ook zal gebruik gemaakt worden van verschillende soorten prototypen om ideeën en mogelijke oplossingen tot leven te brengen en te testen.

ARD / AtelierRuimDenkers is geen onbekende in het pand en in de Schiedamse binnenstad. Het bedrijf was gevestigd in de torenkamer van het gebouw. Sinds maandag zijn de architecten Vincent Tuinema en Gideon Peele aan de straatkant te vinden waar zij nog directer in verbinding staan met de stad. Vanuit een sterke fascinatie voor historische panden, en Schiedam in het bijzonder, werken zij aan de (concept)ontwikkeling van verscheidene herbestemmings- en nieuwbouwprojecten in verschillende historische steden, o.a. Schiedam (bijvoorbeeld de bibliotheek in de Korenbeurs). Tevens organiseren zij op 10 en 11 november vanuit de Monopole het congres en festival Feest der Leegstand.
Studenten en architecten nemen hun intrek in Monopole Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws