donderdag, 09 april 2015 20:25

Studenten Hogeschool Rotterdam openen feestelijke Pop-Ups in Schiedam

Dertig enthousiaste studenten van de Hogeschool Rotterdam zetten na 10 weken voorbereiding, op vrijdag 24 en zaterdag 25 april de Hoogstraat in Schiedam op stelten. In Hoogstraat 14-18 steunen ze 'Pro6', House of Creativity, met een feestelijke opening waarmee ze de Hoogstraat weer levendig willen krijgen. Tegelijkertijd verzorgen ze in de voormalige bioscoop Monopole aan de Hoogstraat 99, in samenwerking met KoffieMET, een audiovisueel evenement over het verleden van Schiedam.

'Pro6' is een groep van 6 creatieve meubelontwerpers, houtbewerkers en meubelbekleders die aan de Hoogstraat 14-18 een Pop-Up, oftewel tijdelijke vestiging hebben. Dankzij Stichting DeWinkelmeiden kan 'Pro6' het pand gebruiken voor hun 'House of Creativity'. De zes creatieven van Pro6 verkopen er ambachtelijk gemaakte meubels, geven meubelen met een nieuw jasje een tweede leven, en vertonen en verkopen er kunstwerken van Lenny Oosterwijk en Ron Weijers. Op 24 en 25 april kan iedereen zijn of haar talent laten zien op het podium. Met onder andere livemuziek zorgen de studenten voor een gezellige en sfeervolle gebeurtenis.

Monopole blikt naar verleden
In Hoogstraat 99 werken de studenten samen met de groep jongeren die KoffieMet beheren. De studenten blazen de voormalige bioscoop 'Monopole' weer nieuw leven in met een blik op het verleden in foto en film. Tijdens het event is het verleden van Schiedam te beleven. Wie de trap oploopt naar de voormalige bioscoopzaal en naar het dakappartement, geniet van de foto-expositie door het gehele pand. De bioscoop krijgt een jasje à la 2015 als lounge bioscoop waar jong en oud kunnen genieten van authentieke films.

Kijk op www.pro6schiedam.nl of volg al het nieuws via Facebook: openingpro6

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws