dinsdag, 20 oktober 2015 22:08

Studenten maken grootste lichtkunstwerk van Rotterdam op het Erasmus MC

Vierdejaars studenten van De Acteerschool Rotterdam hebben onder begeleiding van Lucas De Man en Bas van Rijnsoever, oprichters van Stichting Nieuwe Helden, in slechts negen dagen een lichtkunstproject ontwikkeld. Met het project geven ze aandacht aan de universele noodzaak erkend en gezien te worden in een maatschappij waarin kwetsbaarheid geen plek lijkt te kennen. Van vrijdag 23 oktober om 20.00 uur tot maandag 26 oktober om 07.00 uur worden de ramen in het Erasmus MC in Rotterdam in een bepaalde volgorde verduisterd waardoor de woorden ZIE MIJ oplichten.
De letters die de woorden ZIE MIJ vormen zijn letters van 12 tot 15 meter lang en beslaan de gehele breedte van het gebouw. Met deze urban action willen de studenten de ogen laten openen door licht laten schijnen op de mensen waar je normaliter aan voorbij loopt. In deze moeilijke periode voor de zorg vinden de studenten het belangrijk dat de mensen die de zorg verlenen niet vergeten worden en achter muren verdwijnen. Daarom doorbreken ze deze muren en tonen ze het aan de stad Rotterdam. Door veel lichten op veel mensen te schijnen geven de woorden ZIE MIJ vorm.
De studenten zijn door Lucas de Man en Bas van Rijnsoever uitgedaagd vanuit een maatschappelijke inslag, een groot beeld te maken in de publieke ruimte van Rotterdam. Met als campagneslogan ‘Doe ik er toe!?’ zijn ze op zoek gegaan naar een plek die Rotterdam kenmerkt; de hoogbouw.

Over Lucas de Man en Bas van Rijnsoever

Lucas de Man en Bas van Rijnsoever zijn de oprichters van Stichting Nieuwe Helden, een internationale organisatie die kunstprojecten en urban actions voor de publieke ruimte maakt in heel Europa (www.stichtingnieuwehelden.nl).Lucas de Man is daarnaast ook stadskunstenaar van Den Bosch, regisseur bij Het Zuidelijk Toneel en presentator van het NPO2 programma Kunstuur.Bas van Rijnsoever is ook theatermaker, performer en frontman van de band FALT.

Studenten maken grootste lichtkunstwerk van Rotterdam op het Erasmus MC

Advertentie