woensdag, 20 mei 2015 16:11

Studenten Theater & Maatschappij spelen Drie Zusters

In het huis van de familie Prozorov wordt verlangd naar liefde, werk en vooruitgang. Voor de drie zussen Olga, Masja en Irina is er maar één manier om die dromen te bereiken: naar Moskou verhuizen. De vraag is of ze ooit de stap zullen zetten om daadwerkelijk te gaan. Anton Tsjechov schreef deze tekst meer dan honderd jaar geleden, maar de thema's die hij behandelt zijn nog altijd actueel in deze eeuw, en zullen dat nog wel even blijven. De Russische schrijver was zijn tijd ver vooruit, door te schrijven over gewone mensen. Mensen die hard willen werken, maar 's ochtends moeite hebben om hun bed uit te komen. Mensen die verlangen naar de liefde, maar niet kunnen houden van degenen om hen heen. Mensen die grote dromen hebben, maar bang zijn voor wat de toekomst zal brengen. Door onwil, of onwetendheid. Of door te veel te willen en te veel te weten.

Zes afstudeerstudenten van de opleiding Theater & Maatschappij van De Acteerschool Rotterdam begonnen hun opleiding met het bestuderen van de tijdloze teksten van Tsjechov en sluiten, onder leiding van regisseur Paul Knieriem (o.a. Toneelschuur en De Toneelmakerij), hun vierde jaar af met 'Drie Zusters'.

De voorstelling is in juni te zien in het Energiehuis in Dordrecht, de Theaterschool in Rotterdam en op jonge talentenfestival Festival aan de Maas. Voor meer informatie, de speellijst en het reserveren van kaarten kunnen geïnteresseerden de website van de school bezoeken: www.deacteerschoolrotterdam.nl

Over De Acteerschool Rotterdam

Op De Acteerschool Rotterdam volgen studenten de opleiding Theater & Maatschappij, een specialisatie binnen de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming van de Hogeschool Rotterdam. Door een brug te slaan tussen het beste van twee vakgebieden leren de studenten om vanuit acteer- en theatervaardigheden om te gaan met vraagstukken in de samenleving. De Acteerschool Rotterdam levert hiermee moderne acteurs af met een grote maatschappelijke betrokkenheid.

De Acteerschool Rotterdam is gevestigd aan de Pieter de Hoochweg 222. Nabij het eigenzinnige Lloydkwartier, het historische Delfshaven en de oevers van de Rotterdamse Coolhaven. Het statige gebouw telt maar liefst drie eigen theaterzalen en beschikt over talloze professionele spel, dans- en zangstudio's.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws