donderdag, 03 augustus 2017 22:51

Subsidiegeld voor Kabouterfeest in Plantage gebruikt voor andere doeleinden

Schiedam - Het grote kabouterfeest dat voor half oktober gepland stond op de jarige Plantage gaat niet door. De gelden die gereserveerd waren voor het feest, zijn er volgens de organisatie niet meer. 'Gebruikt voor andere doeleinden die niets met het kabouterfeest te maken hebben' staat op het pamflet te lezen wat de organisatie naar buiten heeft gebracht.

Vol trots vertelde kunstenaar en kaboutoloog Rien Ouwerkerk in april voor de camera van PopUpTv over zijn feestje. Nu is hij erg teleurgesteld. 'Het geld is zonder overleg uitgegeven voor andere onderdelen van de festiviteiten rond de viering van 250-jarige Stadspark de Plantage.

Hij kijkt nu of hij het feest volgend jaar alsnog kan organiseren 'maar dan wel op andere locatie'.  

Het letterlijk tekst van het pamflet luidt als volgt:

Wereldkaboutercongres afgelast wegens menselijke inmenging

Het allereerste evenement ooit, waarbij kabouters vanuit de hele wereld aanwezig zouden zijn om met elkaar te spreken over belangrijke onderwerpen als wereldvrede en duurzaamheid is afgelast. De kabouterorganisatiecommissie kwam tot de onaangename en teleurstellende ontdekking dat gereserveerde gelden aangewend zijn voor doeleinden die niet met het Wereldkaboutercongres te maken hebben. 

Het Wereldkaboutercongres zou van 12 t/m 15 oktober plaatsvinden in het Schiedamse stadspark De Plantage. Als oudste stadspark van Nederland is het park al 250 jaar een gewilde plek voor kabouters van over de hele wereld om elkaar te ontmoeten. Daardoor ontstond onder kabouters eigenlijk als vanzelf het idee om dit belangrijke congres juist in dit park te organiseren.

De mensencommissie die ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van het park meerdere evenementen organiseert, nam ook het Wereldkaboutercongres op in haar subsidie-aanvragen. Er werd zonder overleg met de kabouterorganisatiecommissie al geld uitgegeven, dat door deze commissie nadrukkelijk voor andere doeleinden was bestemd. 

Helaas kan de kabouterorganisatiecommissie niet anders dan het evenement afgelasten. Vele kabouters zijn hierdoor gedupeerd. Het mag duidelijk zijn dat de noodzaak van een Wereldkaboutercongres in deze roerige tijden levensgroot aanwezig is. De kabouterorganisatiecommissie vreest dan ook voor escalaties en spreekt de wens uit dat er een vreedzame afhandeling zal plaatsvinden en dat de mensencommissie toegezegde en zelfs voorgeschoten gelden zal terugbetalen aan de betreffende fondsen.

Zie ook: https://popuptv.nl/video/nieuws-k-bouterfeest-in-250-jarig-stadspark-plantage-schiedam

Subsidiegeld voor Kabouterfeest in Plantage gebruikt voor andere doeleinden

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws