maandag, 12 september 2016 11:16

Succesvol weekeinde met Schiedamse monumenten in hoofdrol

Schiedam - De Schiedamse monumenten vormden het afgelopen weekeinde een fraai decor voor de Open Monumentendagen. Tientallen van de circa 500 monumenten waren zaterdag en/of zondag geopend.

Het gevarieerde programma trok honderden bezoekers vanuit het hele land naar Schiedam. De combinatie monumenten en Opera aan de Schie blijkt wederom een succesformule. Ook het project Verborgen Stegen met het Food Art Festival droeg bij aan een geslaagd weekeinde.

Trekkers waren het Zakkendragershuisje, dat alleen al circa 500 enthousiaste bezoekers trok, de voormalige bibliotheek aan de Lange Haven 131 en bijvoorbeeld de Roemeense kerk onderaan de Vlaardingerdijk.

Met een hoog kwalitatief programma verzorgde Opera aan de Schie afgelopen weekeinde de muzikale omlijsting van Open Monumentendagen. De optredens vonden plaats in de Westvest90-kerk, de Korenbeurs, het Stedelijk Museum Schiedam en galerie LH131.

Duo Vert Obscur, bestaande uit de Catalaanse zangeres Rut Codina Palacio en de Franse pianist Jean-Baptiste Milon, bracht het programma ‘Verraderlijke Vrouwen’ met het nodige temperament. Countertenor Sytse Buwalda wist te ontroeren met zijn vertolking van ‘Dichterliebe’. Sopraan Francis van Broekhuizen gaf een humorvol recital onder de titel ‘De dolle diva’ en bewees opnieuw dat klassiek niet zwaar hoeft te zijn.

De weergoden waren de organisatoren goed gezind. Ensemble Postiljon tekende voor een uitvoering van de komische eenakter Il Segreto di Suzanna bij de Korenbeurs. De Hojotoho Opera Studio speelde op het voorplein van het Stedelijk Museum zowel op zaterdag en zondag maar liefst twee uitvoeringen: Die Zauberflöte van Mozart, en het aangrijpende verhaal van Suor Angelica vertolkt door Mirjam Lo Tam Loi (zaterdag) en Christina Schönbach (zondag).

Foto: De voorstellingen werden goed bezocht. Onder het publiek bevonden zich de wereldberoemde sopraan Eva Maria Westbroek en tenor Frank van Aken.(foto;Marco Spruit Bleeker)

Succesvol weekeinde met Schiedamse monumenten in hoofdrol

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws