maandag, 30 maart 2015 22:06

Succesvolle Opschoonacties dankzij inzet Schiedammers

Opnieuw kijkt Schiedam terug op een succesvolle Opschoondag. Afgelopen zaterdag voerden een groot aantal enthousiaste Schiedammers op elf locaties in de stad opschoonactiviteiten uit. Naast schone straten leverde de dag ook veel gezelligheid op.

Zaterdag is een grote schoonmaakslag gemaakt. De omgeving van de Van Beverenstraat, Natuurcentrum de Boshoek, Peter van Anrooylaan, Bospad, Lisztplein, de Poseidon flat, Pameijer, Moskee Muradiye, Hoefsmidstraat, Westfrankelandsedijk en het Volkspark werden door omwonenden onder handen genomen. Straten en pleinen werden geveegd, ontdaan van zwerfvuil en soms werd er ook onkruid verwijderd en plantjes gepland. De wethouders gingen een aantal locaties af om bewoners te bedanken voor hun inzet en zelf ook een handje mee te helpen.

De week voorafgaand aan de Opschoondag vonden al verschillende acties plaats. Zo bracht Wethouder van Steenderen op 21 maart al een bezoek aan de eerste opschoonactie bij de Bewonersvereniging Schiedam Zuid. Gingen leerlingen en leerkrachten van basisschool 't Meesterwerk afgelopen week aan de slag om het schoolplein en de omgeving op te frissen en te ontdoen van straatvuil. Leerlingen van Lentiz Life College gingen samen met bewoners de wijk in om Oost een flinke opschoonbeurt te geven.

Iedereen die heeft meegeholpen Schiedam een stukje schoner te maken: ontzettend bedankt voor jullie inzet!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws