donderdag, 28 augustus 2014 16:59

Suikerzoet Film Festival: 100 gratis films in 4 dagen

Wie van donderdag 27 tot en met zondag 30 november door het centrum van Schiedam wandelt, komt onderweg zeker honderden filmliefhebbers tegen. Drama en feelgood staan ook tijdens de feestelijke, tiende en – ja wel alweer ! – gratis editie van het Suikerzoet Film Festival centraal en dat trekt bezoekers van heinde en ver. De vrijwilligersorganisatie combineert in 4 dagen meer dan 100 films op 17 bijzondere historische locaties met live muziek en verschillende exposities. Een scala aan jeugdfilms, de Rode-loper-avond, de eerste Zilveren Traan en een roze Gay-night geven extra kleur aan dit jubileumjaar.

Initiator van het festival en grote organisator Edwin Spek raakt niet uitgepraat over alle feestelijkheden: "Op donderdagavond vindt de aftrap plaats met een Rode-Loper-avond waaraan professionele cocktailshakers van De Kuyper en live muziek een echte première-sfeer geven. Kom dus feestelijk!" Op vrijdagavond wordt vanaf 23 uur de Roze Avond gevierd in de Korenbeurs. "In samenwerking met de Homo Ambassadeurs Schiedam hebben we het subthema Gay Cinema ingevuld met acht prachtige gay films."

Elke avond een feestje


De Sprockets musiceren die vrijdagavond live bij klassieke films van Buster Keaton en Charles Chaplin. Voor de echte filmliefhebbers verzorgt Suikerzoet Film Festival een 24-uurs filmmarathon met de 10 beste Suikerzoet films van de afgelopen 10 edities. Zaterdagavond is er weer een grootse afterparty. Dit keer met een bekende band en DJ. Dat wordt dansen tot in de kleine uurtjes in de Grote Zaal van het Wennekerpand. In diverse ruimten in het Wennekerpand en de Bibliotheek Schiedam zijn films met zingende filmsterren te zien.

Fans denken mee over programma


Dit jaar is er aan fans gevraagd via Facebook welke films zij graag wilden zien tijdens dit jubileum. Daaruit kwamen onder andere naar voren: Walk on Sunshine, Hartenstraat, Her, Ida, Philemona, The Fault in Our Stars, Boyhood, Club Sándwich, Hector and the Search for Happiness, Rosie en L'Inconnu du Lac.

Vrijwilligers


Suikerzoet Film Festival werkt al tien jaar met een geweldige ploeg vrijwilligers. Ook alle beheerders van historische panden staan pal achter het festival. Sommige particulieren met grote patriciërswoningen zetten hun deuren open voor een onvergetelijke thuisbioscoop. Met vijf horeca-gelegenheden worden speciale activiteiten georganiseerd, variërend van een filmdiner tot een filmquiz.

Bijzondere locaties


Wie ooit het Suikerzoet Film Festival heeft meegemaakt, kent het bijzondere gevoel dat de historische panden toevoegen aan het filmgenot. De films worden niet alleen vertoond in de (film)theaterzalen van het Wennekerpand, maar ook in
Westvest 70 (Cooperatie Gym), Westvest 90 (Westvestkerk), St. Joris Doele, Hoogstraat 85, de Kunstruimte aan het Stationsplein, Pand Paulus, de Bibliotheek Schiedam, Grote Kerk, Galerie Jabelle, Oudkatholieke kerk 't Huis te Poort, de Korenbeurs, Hosman Vins, Ruimte in Beweging, Muziek-eetcafé van der Wal, bij mensen thuis in de enorme patriciërswoningen aan de Warande en Tuinlaan, en in Theater aan de Schie.

Programma compleet


Op 5 november staat het complete overzicht van alle films en locaties op de website www.suikerzoetfilmfestival.nl. Like ook Facebook: suikerzoetfilmfestival en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

Het SuikerZoet Film Festival is een gratis feelgood-filmfestival in Schiedam, dat in 17 schitterende historische locaties meer dan 100 films biedt. In de afgelopen tien jaar is het uitgebreid met muziek, dans en exposities. Van 27 tot en met 30 november bruist het centrum van Schiedam met feelgood films! De organisatie verwacht zo'n 10.000 bezoekers.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws