maandag, 27 oktober 2014 08:22

Suikerzoet is grootste gratis filmfestival van Nederland

Donderdag 27 oktober 2014 gaat het bijzondere filmfestival in Schiedam weer van start: het Suikerzoet Filmfestival. Dit jaar is het alweer de tiende editie van dit gratis filmvierdaagse in Schiedam met 100 films op 17 locaties.

Het festival trekt elk jaar meer bezoekers en dit jubileumjaar worden er in vier dagen tijd minstens 10.000 filmliefhebbers in het historische centrum van Schiedam verwacht. Op de website www.suikerzoetfilmfestival.nl staan alle 100 films en de locaties vermeld. Met dit keer dan ook 10 x 10 = 100 gratis topfilms.

Edwin Spek, de initiatiefnemer en prjectleider van het gratis festival is berentrots op 10 jaar Suikerzoet: "Al een decennium verzorgen we het grootste gratis filmfestival van Nederland. Dankzij al onze geweldige vrijwilligers, steun van tal van fondsen, de gemeente Schiedam, onze adverteerders, musici die met korting de sterren van de hemel komen spelen, bedrijven die ons helpen met uiteenlopende techniek, et cetera. We zijn iedereen oprecht dankbaar."

Alle horeca werkt mee

Ook dit jaar zorgt de Schiedamse horeca dat filmbezoekers op tijd de hapjes en drankjes verzorgen zodat iedereen op tijd is voor de volgende film. Sommige eetcafés serveren een speciaal filmdiner."

17 historische panden

Suikerzoet Filmfestival is telkens weer een verlichtend cadeau in de donkere dagen. Niet alleen de vele gratis films zijn een enorme attractie, ook het feit dat ze draaien in al die bijzondere historische Schiedamse panden maakt het een geweldige ervaring. Van de indrukwekkende Grote- of Sint Janskerk tot de romantische Sint Joris Doele, van rijke patriciërswoningen bij Schiedammers thuis, tot het heerlijk geurende Jenevermuseum.
Kijkers kunnen op een kerkbank genieten van een drama-pareltje, liggend film kijken op een yogamatje, de hersenen laten knarsen bij één van de 10 filmquizzen in het Wennekerpand, of wegzwijmelen bij een heerlijk romantisch verhaal.

 

Elke avond een thema

Dit jubileumjaar heeft elke dag een bijzonder karakter. Donderdag is RODE LOPER AVOND, waarbij elke rode-loper-gast als echte ster mag komen. De organisatie zorgt voor de rest. De vrijdagavond is de ROZE GAYNIGHT met een scala van romantische films voor homo's, lesbo's, travestieten en transgenders. Zaterdagmiddag is KINDERMIDDAG met tal van verrukkelijke kinderfilms. Zaterdagavond wordt er op de DANCENIGHT gedanst met een geweldige DJ in het atrium van de Korenbeurs. Zondag wordt het festival afgesloten met de gekozen publieksfilm en de AFTERPARTY.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws