vrijdag, 01 mei 2015 08:11

Supermarkt Lorentzlaan gesloten om nepkleding en wapens

Een supermarkt aan de Lorentzlaan bleek te beschikken over een grote hoeveelheid namaak merkkleding. Ook bleek men enkele verboden wapens in de zaak te hebben. De burgemeester heeft besloten de supermarkt voorlopig voor een periode van 14 dagen te sluiten. Bij twee horecagelegenheden bleek aanleiding een onderzoek te starten naar illegaal gokken. Dat kwam aan het licht bij een integrale actie gehouden op donderdagavond 23 april door de gemeente Schiedam, de RET en de politie in Schiedam-Oost. Door gerichte acties als deze, waarbij wordt gecontroleerd op een groot aantal terreinen, worden overlast en misstanden tegengegaan. Het doel is de leefbaarheid in de wijk Oost te verbeteren.

Daarnaast werden 69 woningen rond de Swammerdamsingel bezocht, onder andere om te bekijken of de bewoning in overeenstemming is met de gegevens in de gemeentelijke basisregistratie. In één woning werd geconstateerd dat sprake was van illegale kamerverhuur. Daarnaast zijn er verschillende zorgmeldingen opgesteld. Die zijn doorgegeven aan het wijkondersteuningsteam (WOT). In een aantal gevallen zijn aan de hand van de controles gegevens in de basisregistratie personen aangepast.

Op het Van 't Hoffplein hield de politie een verkeerscontrole. Circa 30 voertuigen werden gecontroleerd. Daarbij werd een internationaal gesignaleerde ongewenste vreemdeling aangehouden. Ook werd iemand aangehouden die nog 22 dagen de cel in moest. In het kader van de Aanpak Scooter Overlast (ASO) werden 50 brommers gecontroleerd. In acht gevallen werd een bekeuring uitgeschreven, één brommer werd in beslag genomen. Vijftien bestuurders kregen een waarschuwing voor uiteenlopende zaken. Tijdens de controle stuitte de politie ook op een gestolen damesfiets, die eerder was ontvreemd vanaf de Noordvest. De daders wisten te ontkomen.

Preventief fouilleren op het Van 't Hoffplein en bij station Schiedam Centrum leverde geen bijzonderheden op. De RET controleerde zowel overdag als 's avonds op de tramlijnen 21 en 24. Minder dan 1 procent van de reizigers bleek zwart te reizen.

Foto: Lorentzlaan Google Streetview

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws