dinsdag, 25 juli 2017 00:09

SV&HV Schiedam meiden met regionaal selectieteam naar de softbal World Series in U.S.A.

waterwegsport Schiedam - Afgelopen zondag kwamen Isa Zwitzer en Manon Bol van SV&HV Schiedam, met het regionale selectieteam South West Thunders uit voor Nederland in de European & African Regionals (EK) in de categorie Junior League (13-14 jarigen). De Schiedamse teamgenootjes van het U17 team (softbal topsport onder de 17 jaar) hebben in de finale laten zien de sterkste te zijn en gaan met hun team namens Europa & Africa naar de World Series in de USA. In een zinderende wedstrijd wisten de Juniors een 2-1 achterstand tegen Tsjechiƫ om te buigen in een 2-4 overwinning.

Vrijdag 28 juli reist het South West Thunders team, o.l.v. de Schiedamse coach Danielle Zwitzer, af naar Kirkland U.S.A., alwaar het WK van 31 juli t/m 5 augustus wordt gehouden.

Little League regionaal selectieteam ook in de race
In juni werd het nationale kampioenschap Little League gespeeld. Van SV&HV Schiedam kwamen maar liefst vijf meiden in actie; vier van hebben in Hoofddorp het kampioenschap gewonnen en daarmee een ticket naar de EK. Naast Isa en Manon, slaagden ook twee andere U17-teamgenootjes, Reganied Franka en Shalendra Lake, er in zich te plaatsen voor het EK. Zij spelen van 27 t/m 30 juli de Little League (11-12 jarigen) in Kutno, Polen. Ook dit selectieteam maakt kans op een ticket naar de World Series Little League dat van 9 t/m 16 augustus in Portland wordt georganiseerd.
De vereniging SV&HV is enorm trots op de buitengewone prestaties van zijn speelsters en coach en heeft hoge verwachtingen van beide teams. Keep your fingers crossed!
SV&HV Schiedam meiden met regionaal selectieteam naar de softbal World Series in U.S.A.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws